– Dampsaga Bad & Gym er et helt opplevelsessenter for både liten og stor, og vi tilbringer ofte helgene i bassenget – året rundt, sier John Peder Thun Langli (40).Vi treffer John Peder og barna Mio Emilian (1), Ailo Leander (4), Arian Levi (7) og Imre Alexander (8) i bassenget på Dampsaga rett etter åpningstid en regnfull lørdag morgen.– Samboer Silje Kristin får være hjemme og studere. I dag er det guttedag med litt action i det våte element, sier Langli. Før han rekker å snu seg er de to største gutta allerede oppe i klatreveggen i det ene bassenget, og pappa Langli må bare følge etter med minstemann i armkroken.– Hvorfor tiltrekkes dere sånn av Dampsaga Bad & Gym?– Her er det trivelig, og ungene må aktiviseres på en eller annen måte likevel. Hvorfor ikke dra til en plass de liker seg, treffer kompiser og har det gøy samtidig som de opplever mestringsfølelse, sier Langli.

Her får vi alt i en pakke

Sofalivet er ikke noe for familien Langli/Engstrøm. Mamma Silje Kristin går svanger, og paret venter nå sitt femte barn i tillegg til at John Peder har datra Ida Emilie (21) fra før. Familien har et aktivt liv, og for tiden er mamma Silje Kristin student mens pappa Langli er skiftarbeider og ivrig syklist.John Peder tok for tre-fire år siden et valg. Etter mange år som snekker å handyman, samt noen kilo for mye, endret han livsstil og startet med regelmessig trening, og da spesielt sykling.[su_spacer][fwp img="17037" h="1100"][su_spacer] – Skulle jeg klare å ta meg av unger og familie måtte det til en endring på alle fronter. Jeg tok lokomotivførerutdannelse og jobber nå med vedlikehold og jernbanenett. Jeg fikk interessen for sykling, og i den sammenheng bruker jeg Dampsaga Bad & Gym mye. Her kan jeg spinne, løpe og trene basisøvelser, og når jeg er ferdig kan jeg kjøre en økt med svømming før det hele avsluttes med boblebad og badstue, forteller Langli.I dag er han 30 kilo lettere og har langt mere energi og overskudd enn for tre-fire år siden.I tillegg til at storfamilien får en trivelig stund i bassenget får de også treffe storesøster Ida Emilie (21) som jobber der som badevakt.– Bortsett fra klatreveggen er det morsomst å treffe storesøs, sier Ailo Leander på fire år og setter seg godt inntil Ida Emilie da vi tar et bilde av de sammen.Etter ett knips med fotoapparatet har guttene fått nok. De haster videre til neste basseng, hvor nye utfordringer venter.[su_spacer][fwp img="17153" h="900"]
John Peder trives i bassenget sammen med barna Mio Emilian (1), Ailo Leander (4), Arian Levi (7) og Imre Alexander (8) og Ida Emilie (21) – som er badevakt denne dagen.
[su_spacer]Langli liker det uformelle og folkelige med bassenget. Her kan de sette seg ned med en kopp kaffe sammen med kjente mens de ser ungene storkose seg.– Samboer Silje Kristin er også med til vanlig, og da får hele familien en opplevelse og tid sammen, smiler Langli før han tar et bleieskift på minstemann som er klar for en formiddagsdupp i barnevogna. 

Et mangfold av opplevelser

Dampsaga Bad & Gym i Steinkjer ligger flott og sentralt til nede ved elvekanten – og nærmeste nabo til bystranda. Anlegget er et av landets mest moderne, og her er det muligheter for å senke skuldrene og ta en pause – eller finne godfølelsen med ei treningsøkt.Her finner du både basseng, treningssenter, behandling og velvære på en og samme plass.Hvorfor ikke kombinere en helgatur til Steinkjer med basseng, shopping og kino? Alt ligger innenfor gåavstand.[su_spacer][fwp img="17155" h="1200"][su_spacer]I Dampsaga Bad & Gym finner du aktiviteter tilrettelagt for alle aldersgrupper. Her kan nevnes babysvømming, pensjonistsvømming, morgenbad, bursdagsfeiringer, gruppetreninger, dykkeklubb, spinning, utetrening, fysioterapi, spa og velvære, vanndisko og mye mer.I bassenget har det vært arrangert NM i vannsklie og Halloweenparty for over 800 mennesker. Visste du at alle 3. klassinger i Steinkjer og Inderøy har gratis inngang, eller at du kan leie bassenget til bedriftskvelder og lukkede lag etter åpningstid?

Renhold er prioritert

Noe av det viktigste anlegget prioriterer foruten trivsel, er renhold. Vi tar vannprøver 3 ganger om dagen, i tillegg til elektroniske målinger hvert sekund. Bassengene renses konstant hele døgnet for av vannkvaliteten skal være på topp. Vi har 10 ganger så strenge krav til vårt badevann, enn det vannet som drikkes ut av springen!Det er sikkert mye du ikke vet om Dampsaga Bad & Gym, så hvorfor ikke oppleve det selv?Her kan du se en film med noen av bassengets fasiliteter:[su_spacer][su_youtube url="https://youtu.be/mf6m5nZ4OOo" width="1100" height="560"][su_spacer][su_highlight background="#6f6f6f" color="#ffffff"] I Dampsaga Bad & Gym finner du følgende: [/su_highlight][su_spacer]• 25 m svømmebasseng• Opplæringsbasseng• Lekebasseng• Varmebasseng• Heve/senkebasseng• Babybasseng• Aktivitetsbasseng• Yacussi• Badstue• 3 vannsklier• Flere stupetårn• Badebutikk• Kafé• 550 kvm treningssenter• Spa og velvære• Fysioterapeut• Naprapat• Personlig trenereDampsaga Bad & Gym sin hjemmeside[su_spacer size="40"]]]>

Kommenter gjerne, men vis saklighet: