– Det er utrolig godt å ikke måtte stå opp til et iskaldt hus på morgenen og sprengfyre i vedovnen for å komme i varmen, sier ekteparet Ola Anders og Brit Irene Opheim.Da de flyttet til sitt nye hus i Kringla for fem år siden oppdaget de at noe manglet.– Det første vi gjorde var å installere en varmepumpe. Gjennom årene er vi blitt avhengige av å ha varmepumpe, og den står på året rundt, sier fruen i huset. Ved valg av pumpe hadde både design og effekt noe å si.– I utgangspunktet ville jeg ikke ha pumpen der den står, men etter råd ved montering akspeterte jeg begrunnelsen, og ser at det ble hensiktsmessig med tanke på å få god sirkulasjon på vedvarmen vi bruker i tillegg, sier Brit Irene.Ola Anders legger til at det er den stabile og jevne varmen i huset som gjør et de er blitt så avhengig. Varmepumpen er også et godt utgangspunkt for å kutte oppvarmingskostnadene i vinterhalvåret, noe som ikke er negativt, smiler han.[caption id="attachment_17175" align="alignnone" width="2000"] Brit Irene og Ola Anders var svært interessert i varmepumper og fikk mange gode råd av montør Kjølstad[/caption][caption id="attachment_17176" align="alignnone" width="2000"] Montør Terje Kjølstad er alltid i godt humør og har gode kommentarer på lur. Noe ekteparet Opheim tydelig setter pris på.[/caption][su_spacer]

Overlater servicen til fagfolk

For at varmepumpen skal ha lang holdbarhetstid og jobbe effektivt år etter år, tar ekteparet Opheim service på den annenhvert år. Den jobben overlater de til Trønderservice i Steinkjer, og i dag er det Terje Kjølstad som har kommet for å gjøre jobben.– Service på varmepumper er omfattende og noe du ikke kan gjøre selv. Det er ikke nok å sette støvsugeren opp i pumpa og blåse den ren, sier den trivelige servicemannen.Kjølstad bruker rundt to timer på et serviceoppdrag, og Trønderservice har bare sertifiserte installatører som kan ta seg av både service og montering for pivatkunder og bedriftsmarkedet.[su_button url="https://tronderservice.no/kontakt-oss/" target="blank" style="glass" background="#ff7f21" size="7" wide="yes" center="yes" icon="icon: arrow-circle-right"]Bestill service her[/su_button]– For å opprettholde kapasitet, optimal drift, økonomi og levetid er det avgjørende å ha service.De mest kjente merkene og fabrikkene anbefaler service minst hvert andre år. Dessuten krever produsenter at serviceprogram følges for at garantien skal gjelde – og dette må også dokumenteres.Ved en HydroKleen service hos oss får du full dokumentasjon, og vi har kopier av alle servicer i vår database som kan ettersendes ved behov, sier Kjølstad.
[su_spacer]
[fwp img="17178" h="1600"]
[su_spacer]
Den servicen Trønderservice utfører hos ekteparet Opheim er de alene om å gjøre i Nord-Trøndelag.– Vi tar en såkalt HydroKleen service. Det vil si at vi renser register, viftetrommel og filter, noe som vil gjøre at varmepumpen igjen vil fungere optimalt og gi betydelig bedre effekt. Bedre effekt vil gi mer varme og ikke minst vil strømforbruk og kostander reduseres, forklarer Kjølstad.I tillegg til den innvendige rensen og sjekken, får også den utvendige enheten en gjennomgang. Her tester man om det har lekket ut noe gass og at trykket er som normalt. Selv den minste lekkasje av gass kan føre til at effektiviteten går ned.
Ser du på denne filmen så skjønner du at det er nødvendig med servicerens på varmepumper med jevne mellomrom. Og dette er ikke noe ekstremt tilfelle.
[su_spacer]
[su_youtube url="https://youtu.be/0dtYYO1KO3g" width="1100" height="560"]

Etter at serviceoppdraget er utført i Kringla er det et fornøyd ektepar som takker for trivelig besøk og godt utført arbeid.

– Nå vet vi at vi har gjort vårt for å opprettholde det gode inneklimaet og pumpens levetid. Vi har jo blitt så glad i varmepumpa og kunne ikke klart oss foruten. Derfor må vi også ta godt vare på den, sier Brit Irene og følger Kjølstad ut.

Størst på montering i Steinkjer

Ute på trappa forteller Kjølstad at høsten og førvinteren er høysesong for både service og montering, og at de fleste har innfunnet seg med at de ikke kan få utført montering eller service samme dag som de ringer og bestiller.

– Vi monterer rundt 600-700 enheter i året, og når vi har fokus på kvalitet og fornøyde kunder så sier det seg selv at vi ikke ønsker å utføre noe hastverksarbeid som går på bekostning av hva kundene forventer av oss, smiler Kjølstad før han setter seg i bilen til et nytt oppdrag.

Her er noen av fordelene ved å ta jevnlige servicer:

• Bedre effekt• Lengre levetid• Lavere strømutgifter• Mindre støy• Bedre inneklima• Avdekker feil• Gyldig garantitid

[su_highlight background="#6f6f6f" color="#ffffff"] En Hydrokleen service koster kun kr 1875,- ink mva. [/su_highlight]

Trønderservice benytter bare sertifiserte montører ved service og montering av varmepumper. De selger også nye varmepumper, men holder seg unna de billigste merkene. Bedriften utfører service og installasjon i hele Nord-Trøndelag, og anbefaler å ta kontakt hvis du har spørsmål eller lurer på noe om varmepumper.
[su_spacer size="20"][fwp img="17174" h="1200"]]]>

Kommenter gjerne, men vis saklighet: