E-sport og spill i Steinkjerhallen

Arrangement: Nord-studenter viste fram prisbelønt spill på e-spillmessa i Steinkjerhallen i helga.

Rundt 200 personer var innom e-spillmesse i Steinkjerhallen . helga.  Noen var der av ren nysgjerrighet for å se og lære, andre for å prøve spill og konkurrere og noen for vis fram hva de hadde laget.

NORD-STUDENTER: Joakim Bye og Theodór Maiharoa viste fram spillet «Field Hospital». (Foto: Morten Stene)

Flere studenter fra Nord universitet var til stede og viste fram eksempler på hva de holder på med i utdanning sin. Steinkjer videregående skole demonstrerte også spennende elevarbeider. I tillegg var det muligheter for å prøve ulike spill og simulatorer.

Det så ut til å engasjere. Konsentrerte, engasjerte besøkende tok gladelig del i det det som ble bydd fram.

Kortreist spillvinner

Rosinen i pølsa var kanskje spillet «Field Hospital». Det er utviklet av Vífill Valdimarsson, Daníel Pétursson, Malin Maalø, Theodór Tandri Te Maiharoa og Sindri Freyr Björgvinsson, som kaller seg ExtantGames, ved Nord universitet.

«Field Hospital» ble kåret til årets spill i 2018 på Norwegian Game Awards (NGA) i Trondheim, som er Norges største spillutviklingskonkurranse for studenter.

Spillet er bygd opp omkring to leger som jobber i et feltsjukehus rundt om i verden, hvor de skal behandle pasienter som kjem inn med forskjellige sykdommer.

Uten grenser

Studentene har blitt kontaktet av Leger uten grenser, som har vist interesse for å bruke spillet i sitt informasjonsarbeid.

– Det er stas at Leger uten grenser har vist interesse, sier Theodór Maiharoa. Det er veldig inspirerende for oss og gir oss en fin mulighet. Å vinne denne prisen har vært en viktig inspirasjon for å tenke egen bedrift og drive med spillutvikling profesjonelt.

MER: Hanne Ulven i Steinkjerhallen håper å kunne lage flere slike arrangment. (Foto: Morten Stene)

Spennende muligheter

– På mange måter var dette et prøvearrangement, sier arrangementsansvarlig Hanne Ulven i Steinkjerhallen. Vi fikk nyss om at noen trengte en plass å rigge et e-spilleoppsett, så vi tok utfordringen.

– Vi har fått mange erfaringer fra helgas arrangement, og vi ser ikke bort fra at vi vil utvide samarbeid med spillmiljøet ved Nord universitet og videreutvikle dette på flere måter.

E-MESSE: Mange var innom Steinkejrhallen og prøvde ulike spill og simulatorer. (Foto: Morten Stene)

Kommenter gjerne, men vis saklighet: