Hilmarfestivalen med identitet og nyskaping

Arrangement: Årets Hilmarfestivalprogram ble lansert med en minikonsert i InnoCamp.

– 2019-program er både tradisjonelt, samtidig som vi prøver å fornye det litt i retning av det jeg kan som musiker og medlem i Sambandet, sa arrangementssjef Terje Tranaas i Hilmarfestivalen da han presenterte innholdet i årets Hilmarfestival.

70 arrangement har man fått plass til i perioden 2. til 11. november 2019

Ord og musikk

Foruten et rikholdig kunstprogram trakk Tranaas speilet fram konserten på Steinkjer biblioteket med forfatteren Lars Saabye Christensens og Sondre Ferstads (jazz)ensemble. Her lovet han spektakulære opplevelser.

TERJE TRANAAS presenterte programmet. (Foto: M. Stene)

– Årets tema en identitet, og i den anledning har vi en fått i stand samtalekonserten «Æ e trødner æ» i Steinkjer Kirke, med Bjarne Brøndbo, Evy Kasseth Røsten og Gjermund Larsen Trio, sa Tranaas. Bjarne Brøndbo blir innimellom framstilt som erketrønderen, med jeg kjenner Bjarne godt og vet han har mange sider.

Danselørdag

Ole Paus, Ida Jenshus, Ola Kvernberg, hyllingkonsert til Geir Egil Larsen og flere andre arrangement ble nevn.

Kulturskolen har som vanlig en stor rolle i Hilmarfestivalen. Det samme har de tradisjonelle spellmannsmønstringene og dansearrangementene på lørdag.

Gitaravslutning

Endelig trakk Tranaas fram avslutningskonserten i Fylkesmannsgården med Jørgen Skogmo og Bendik Lund Haanshus. Her blir det et rendezvous av klang, rytme og ornamentikk i møtet mellom stål og tarmer – mellom plekter og fingernegler – mellom det klassiske og det folkemusikalske.

Og da han nevnte ikke de to utsolgte konsertene med Åge, Gunnar og TronheimSolistene i Steinkjer kirke.

Her finner du det komplette programmet.

Minikonsert

Programprestasjon ble rammet inn av en minikonsert med Einar Olav og Gjermund Larsen, etterfulgt en Jørgen Skogmo, på barokkgitar og Bendik Lund Haanshus, gitar.

GITARLYD: Jørgen Skogmo og Bendik Lund Haanshus presenterte smakebiter fra sin avslutningskonsert. (Foto: Morten Stene)

Kommenter gjerne, men vis saklighet: