– Vi utvidet åpningstida med en time på grunn av meget godt besøk i Steinkjer rådhus, forteller Silje Kristin Aunan, Brattlia mat og kultur, og initiativtaker til salgsnettverket Bønder i Byen Trøndelag.

Meldt uvær med sterk vind gjorde at man var i ferd med å avlyse torgarrangementet i Steinkjer lørdag 23 mars. Men en ledig rådhussal og en velvillig kommune gjorde at vi fikk til et flott arrangement i Steinkjer.
– Vi fikk mye hjelp fra både Steinkjer næringsforum og butikkene i Steinkjer sentrum til å kunngjøre flyttingen, sier Aunan. Butikkene hang opp plakater om viste vei, og «alle» brukte sosiale medier til å formidle budskapet. Også media var velvillig og fortalte om flytting på grunn av uværet.
På namdalsk vis
– Mange av medlemmene baserer mye av salget på slike arrangement. Derfor er det viktig at de ikke blir avlyst, sier Embret Østring, Brattlia mat og kultur. Dessuten er det usedvanlig trivelig å møte folk på denne måte. Vi byr på smaksprøver og selger pølser og badsturøkt kjøtt på namdalsk vis både når det gjelder produksjonsmåte og råvarer.

120.000 i omsetning
– Det ble handlet for 120.000 kroner i rådhuset på lørdag, og deltageren var godt fornøyd med arrangementet, sier Aunan. Det er iallfall ikke noen tvil om at kaffeslaget økte når vi flyttet innendørs. Folk har kost seg, på begge sidene av salgsbordene.
Bønder i Byen Trøndelag
Bønder i Byen Trøndelag er en sammenslutning av mindre produsenter av matspesialiteter og tradisjonsmatprodusenter i Nordtrøndelag. De gjennomfører et 20-talls salgsmesser i året i området Namsos–Stjørdal.
- Les også: Gammel-Erik på torget i Steinkjer
Følgende 17 produsenter var til stede i Steinkjer rådhus på lørdag:
- Amadeus Angora gård, Verdal. Driver kanin og angoragarnproduksjon og spinneri.
- Berg gårdsmat, Inderøy. Landets første godkjente gårdsslakteri for småfe. Kjøttprodukter av lam og frilandsgris.
- Bjørka, Steinkjer. Økologisk honning og eksklusiv
SUNDBY GÅRD: Michael Hummel serverte smaksprøver fra egen gård. (Foto: Morten Stene) konfekt og sjokolade.
- Brattlia mat og kultur, Namdalseid. Økologisk landbruk og småskala produksjon av badsturøkt kjøtt med lokale råvarer.
- De tre honningkongene, Steinkjer. Honningprodusenter i Stod.
- Gangstad husflid.
- Gram gris, Steinkjer. Økologisk frilandsgris fra Øvre Skjefte gård.
- Hyllan hjemmebakeri, Snåsa. Flere typer lemser, flatbrød og kaffebrød.
- Li-snadder, Lierne. Basturøkt kjøtt og fisk fra Lierne
- Liverten, Lierne. Eneste godkjente produsent av Liernes nasjonalrett – grævfisken.
- Redesign.
- Uthaug fisk, Uthaug. foredling av fisk, laks og sildeprodukter på tradisjonelle måter
- Utheim Småbruk.
- Øver-Bakka kaffebrenneri, Inderøy. Norges eneste økologiske kaffebrenneri
- Gold of Italy, Verdal. Økologiske olivenoljer extra virgin, rett fra olivenlunden i Sør-Italia.
- Sundbygd gård, Malm. Gårdsslakteri og butikk.
- Masstua, Flatanger. Saft, syltetøy med mer.
