Nord-studentene inviterer næringslivet

Arrangement: Den 25. januar 2019 arrangerer Nord-studentene i Steinkjer mulighetsdag: muligheter både for nærings- og arbeidslivet - og for studentene.

Arrangementet har et vinn-vinn perspektiv og skaper muligheter både for næringslivet og for studentene.

Næringslivet får anledning til å møte studenten og rekruttere dem både som framtidige ansatte, men også som kunnskapsprodusenter gjennom bachelor- og mastergradsoppvarer og andre studentarbeider.

Snakke frampå

Student får et innblikk i framtidas arbeidsliv og kan gjøre studievalg som peker mot bestemte yrker og arbeidsoppgaver. I tillegg vil det for studentene som er klar for arbeidslivet være en åpenbar anledning  for å posisjonere seg og «snakke frampå» om arbeid, enten det er ansettelse, hospitering eller andre engasjement.

– Det er viktig å få arbeidserfaring også i studietiden, sier Ida Marie Persen og Linn Andrea Steen Myrvold. Foruten at det gir inntekt og erfaring gir det også et bedre grunnlag for å forstå og engasjere seg i det faglige i studiene.

Todelt arrangement

Arrangementet består av to deler. En serie med næringslivsforedrag om aktuelle tema og framtidige kompetansebehov og arbeidsmuligheter. Den andre del er en utstilling og minglede som gir mulighet for å snakke med hverandre og utveksle kontaktinformasjon.

I år arrangeres forelesningene ved Nord universitet sitt anlegg i Skolegata i Steinkjer. Mens utstilling- og mingle arrangement foregår i rådhushallen i Steinkjer rådhus, i andledning oppbyggingen av universitetslokalene til innovasjonscampus.

Et studentinitiativ

Det er Liquids – linjeforeningen for økonomistudentene ved Nord universitet i Steinkjer — som har tatt initiativ til arrangementet.

–  Men arrangement er laget for både økonomistudentene, landbruk- og naturbruksstudenten og mediestudentene, understreker Helmer H. Josefsen.  Vi har lagt vekt på at foredragene skal være relevant for alle typer studenter.

Liquids, og de andre linjeforeningene, sitt formål er å engasjere studentene gjennom forskjellige aktiviteter og arrangementer, som skaper en innholdsrik hverdag og gjør studietiden morsommere for studentene. Mulighetsdagen er en slik aktivitet.

Interessert i å delta?

For bedrifter som er interessert i å være med på mulighetsdagen, kan kontakte med Torarin Hindklev på telefon 936 53 916 eller e-post.

Kommenter gjerne, men vis saklighet: