Nettbasert gründergeni

Forretningsutvikling: Levende nettsamfunn, videokurs og online veiledning funger bra som gründerveiledning og -motivering.

For fem år siden gikk Kristin Landsem online med sine tjenester overfor gründere.

– Vi satset hardt, jeg og broderen. Vi holdt nesten på å knekke nakken. Det koster å investere, sier Kristin Landsem i firmaet Ditt Gründergeni, i Snåsa. Vi utviklet videokurs, podkast og online veiledning, og investerte mye i teknisk utstyr og utvikling av kursopplegg.

I 2016 restrukturerte vi firmaet og etter det har det gått bra. I dag er hovedproduktene et en ressursportal for gründere, et MasterMind-program og en online medlemsportal BusinessLab.

Fasiliterer nettsamfunn

Resursportalen er tilgang til en samling verktøy og videoer som alle kan få tilgang til for en rimelig penge.

MasterMind er et ti måneders tett oppfølgingsprogram med både nettbasert individuell gründerveiledning og coaching i gruppe.

– Vi har regelmessige møter, diskusjoner og seminarer, sier Landsem. Kundene beskriver opplegget som en «heiagjeng, sparringspartner, mentor, nettverksfasilitator og kunnskapsbank».

BusinessLab er en medlemsportal hvor både ferske og mer etablerte bedriftseiere møtes. Det består av seks byggesteiner for å gjøre din bedrift mer solid med en kurssekvens, personlig mentor og et eget nettsamfunn for dialog og diskusjon med likesinnede.

Facebook nyttig

– Det er spennende å jobbe nettbasert. Med litt trening og erfaring i å organisere slike opplegg fungere det bra, sier Landsem. For mange er det å få hjelp «på forespørsel» en viktig bit at slike opplegg.

– Det er viktig at det er enkelt teknisk. Å bruke etablerte plattformer som for eksempel Facebook er en del av det, sier Landsem. Og ikke minst må man ha på plass hensiktsmessige betalingsmodeller/-måter og automatiserte tilgangsfunksjoner.

Allsidige bakgrunn

Kristin Landsem her en allsidig bakgrunn. Hun er utdannet siviløkonom og har arbeidet både som næringssjef i Snåsa kommune, vært seniorrådgiver i Trøndelag Forskning og Utvikling, daglig leder i Kunnskapssenteret Fredrikkes Hage, reislivsansvarlig i Nord-Trøndelag Fylkeskommune og daglig leder i Sør-Trøndelag, 4H Norge.

– Men den aller meste verdifulle erfaringen i forhold til å jobbe med næringsutvikling, har jeg fått de siste årene ved å bli gründer selv, sier Landsem med et smil.

Men det blir lite fagmiljø på hjemmekontoret i Snåsa, så i år har Kristin Landsem inngått faglig samarbeid med Leiv Eiriksson rådgiving og analyse.

Kommenter gjerne, men vis saklighet: