Bruk hjemmedagene til kompetanseheving

Kompetanse: Koronapandemien skaper unormale arbeidsdager for mange. Dagene kan brukes til kompetanseheving over Internett.

Myndighetene anbefalere kompetanseheving og bedriftsintern opplæring som aktiviteter for bedrifter og enkeltpersoner i disse krevende koronavirustider. Regjeringen har bebudet økonomisk støtte til slike aktiviteter.

– Vi får daglig henvendelser fra folk som tenker på å bruke hjemmedager og karantenetid til kompetanseheving og e-læring, sier Rune Hammer i DataPower Learning AS. Kompetanseheving er en vinn-vinn-situasjoner for både arbeidsgiver og arbeidstaker.

Uavhengig av tid og sted

– E-læring – at du mottar lærestoffet via Internett og benytter datamaskiner for å arbeide med stoffet på ulike måter – er perfekt i disse koronatider når man skal begrense den sosiale omgangen.  E-læring gir muligheter for å gjennomføre læreaktivteten både hjemmefra og på jobben, forteller Hammer.

DataPower Learning har, og kan utvikle, kurs tilpasset ulike typer opplæringsbehov. Alt fra førstehjelpskurs, helse miljø og sikkerhet (HMS) opplæring, datasikkerhet, bransjespesifikk fagopplæring og opplæring i ulike kontoradministrative hjelpemidler som tekstbehandling (Word), regneark (Excel) og data presentasjon (PowerPoint).

Får kompetansebevis

– Det fine med e-læring er at du har stor fleksibilitet og kan jobbe når du har tid og lyst, sier Hammer. I DataPower Learning sine kurs får du automatisk dokumentert hvilke leksjoner du har gjennomgått. Dette gir grunnlag for å utstede kompetansebevis og sertifikater og få systematisk dokumentert opplæringen.

Kjøp i nettbutikken – eller få skreddersydd

– I nettbutikken finner du mange standardkurs som er klare til bruk umiddelbart, forteller Hammer. Men vi har flere fagrelaterte kurs som kan tilpasset. Og ønsker du å få utviklet skreddersydde opplegg for din bedrift eller bransje klarer vi det også.

Vær bredt

Myndighetene arbeider fort i disse dager. Plutselig er det muligheter for økonomisk støtte til kompetanseheving. Da gjelder det å være godt forberedt og handle raskt.

– Ta kontakt så tar vi en prat om mulighetene, sier Hammer.

Først ute – langt framme

Steinkjerbedriften DataPower Learning har laget e-læring og vært e-læringspartner i 30 år – og levert flere millioner kursenheter til hele verden. Som autorisert Microsoft Partner kan vi å få pedagogikk, teknologi og media til å spille sammen.

Kommenter gjerne, men vis saklighet: