Oppdatert på smittevern hos Byggmester Binde

Kompetanse: Byggmester Binde tilbyr alle ansatte smittevernkurs. Kurset er laget av Steinkjerbedriften DataPower Learning, som er storleverandør av fagopplæring til byggebransjen.  Flere tusen personer har gjennomført kurset.

Byggmester Binde tar smittevern på alvor. Vi tilbyr kurs til alle våre ansatte ved hjelp av DataPower Learning sitt digitale smittevernkurs, sier daglig leder Kristian Breivik.

– Vi har mange oppdrag hjemme hos kunder, og noen er skeptiske til å få fremmed i hus i disse korona-tider.  Da er det spesielt viktig å være god på smittevernatferd og kunne vise fram kursbevisene.

Gjort på en halvtime

– Jeg tok kurset på telefonen, og det fungerte fint, sier Ine Marie Vesterdal som er lærling. Lærte litt gjorde jeg også.

– Det tok omtrent en halvtime å lytte seg gjennom leksjonene. Og da besto jeg den digitale eksamen med glans etterpå, sier tømrer Torstein Løset med et smil. Mye kunne jeg fra før, men det er kjekt å vite at man er oppdatert på det siste nye.

Løpende oppdatering

– Vi oppdaterer kurset ved behov, og datomerker kursene med siste endringer, sier salgssjef Rune Hammer, i DataPower Learning as. De siste uke har vi oppdatert kurset minst én gang pr. uke. Kurset Smittevern på byggeplasser selges i DataPowers nettbutikk. I tillegg får lærlinger i både rørfaget og tømrerfaget tilgang på kurset i DataPowers informasjons- og administrasjonssystem for fagutdanning: Ifag.

Kundene har ett års tilgang til kurset, så ved større endinger i regler og praksis kan man avsette en halv time av arbeidsdagen og visp så er staben oppdater på et blunk.

Les også:   Kirsti Arntsen ny daglig leder i DataPower Learning

Kursbevis
KURSBEVIS: Å dokumentere kompetansen er viktig, og «eksamen» og kursbevis er inkludert i DataPower Learnings sine kurs. (Foto: Morten Stene)

Kursbevis

Kurset gjennomføres ved at du går inn på din smarttelefon eller ei datamaskin og klikker deg gjennom leksjonene.

Undervisningen er en blanding av at du blir fortalt de viktigste reglen og leser teskten i tillegg. Det tar ca. 30 minutter å gjennomføre kurset, inklusive ettertesten. Det utstedes kursbevis.

Kurset er oppdelt i temaene: Generelt om smittevern, smittevern på byggeplass, praktisk arbeid og smittevern, smittevern i skifte og hvilerom, bakker som boligkvarter, smittevern ved oppdag i private hjem.  Les mer om kurset her.

Kurset bygger på BNL sine anbefalinger

Smittevern på byggeplasser er et e-læringskurs med test og kursbevis utviklet på initiativ av Opplæringskontoret for tømrerfaget. Utviklingen er gjort i samråd med Byggenæringens Landsforening (BNL), samt Byggmesterforbundet Region Vest og Byggmestrenes Service- og Opplæringskontor i Stavanger. Kurset bygger på Byggenæringens Landsforening sine anbefalinger om smittevern på byggeplasser og tilrettelegging for fortsatt drift.

– DataPower Learning har etter hvert blitt storleverandør av kurs og læremateriell til fagopplæringen i byggebransjen i Norge, så smittevernkurset er et kurs som naturlig passer inn i vår kursportefølje, sier Rune Hammer.

Kommenter gjerne, men vis saklighet: