Svein Bjørge til Dampsaga kulturhus

Kultur: Steinkjerfesival-sjef Svein Bjørge blir arrangementansvarlig på Damsaga kulturhus. Han gleder seg stort til å få være med å forme det kulturelle innholdet i Steinkjer.

Det var en meget fornøyd kultursjef Leif Terje Nilsen som tirsdag formiddag presenterte Svein Bjørge som arvtaker til Hallgeir Modell på Dampsaga kulturhus.

– Jeg gleder meg til å komme i gang. Dagen i dag er en fin dag, og jeg skal bruke de første arbeidsdagene til å gjør meg kjent med Dampsaga kulturhus, sier Bjørge som nå har avsluttet alle sine engasjement i Oslo.

– Nå har jeg kommet hjem for å bli!

Fortsatt primus motor i Steinkjerfestivalen

Bjørge vil fortsatt være drivkraften bak Steinkjerfestivalen, og mener at den nye jobben ikke skal by på eventuelle interessekonflikter med festivalen. Her får han støtte av kultursjefen.

Steinkjer kommune har vært en av Steinkjerfestivalens nærmeste samarbeidspartnere, så dette blir en vinn-vinn-situasjon. Det handler om å gi de beste opplevelsene til publikum, sier Bjørge.

37 søkere

Det var 37 søkere til stillingen på Dampsaga kulturhus og åtte stykker ble kalt inn til intervju.

– Det var en sterk søkerliste med mange spennende og mye kompetanse. Det forteller også noe om hvor viktig og riktig det var av våre politikere å satse på kulturhuset. Det har gitt oss et løft, og det er ikke mer enn et år før den første scenen i sentrum er klar for publikum og artister, sier Leif Terje Nilsen.

TOSPANN: Svein Bjørge og Bente Borgan vil utfylle hverandre. (Foto: Lars L. Macedo)

Borgan bookingansvarlig

Steinkjer kommune har også ansatt Bente Borgan som bookingansvarlig og markedsfører. Hun har blant annet erfaring fra Turneteatret og Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

– Jeg tror Svein og Bente vil utfylle hverandre veldig godt, avslutter Leif Terje Nilsen.

Kommenter gjerne, men vis saklighet: