Aviskrig i Trøndelag

Næringsliv: Det er en økende konkurranse i det regionale avismarkedet - og det meste skjer på nett: iLevanger, MN24, Steinkjer24 og NT24.

Nylig kunngjorde TA media at de starter ny avis i Levanger. Gaute Ulvik Haugan (45) blir redaktør for den nye lokalavisa som skal hete iLevanger. Avisen blir en digital abonnementsavis med et månedlig magasin i papir.

MN24

Uka før lanserte Polaris media ei ny næringslivsavis for Midt-Norge, med navnet MN24, med tidligere Adresseavisen-sjef Atle Bersvendsen som ansvarlig redaktør.

MN24 – som er en forkortelse for Midtnorsk Næringsliv – er et et samarbeid mellom avisene Adresseavisen, Avisa Sør-Trøndelag, Bladet, Brønnøysunds Avis, Fosna-Folket, Hitra-Frøya, Innherred, Opdalingen, Trønderbladet og Steinkjer24.

Alle på nett i Steinkjer

Først i september startet Polaris Media Steinkjers første heldigitale lokalavis: Steinkjer24, med Stig Jakobsen blir sjefredaktør og administrerende direktør.

Omtrent samtidig ble både Trønder-Avisa og Steinkjer-Avisa digitale aviser ved at de publiserer nyhetene fortløpende på nett, og tapper det av i papirform i etterkant. Trønder-Avisa kommer daglig som papirutgave, mens Steinkjer-Avisa kommer hver fredag.

Endelig startet Amedia næringslivsavisa NT24 på nyåret 2020.

Hvem vinner?

Det er åpenbart en mediekampen mellom Polaris Media, tidligere Adressa-konsernet, og A-pressen, dagens Amedia,  i Trøndelag. Arve Løberg har en interessant kronikk i Medier 24 med tittelen Hvem vinner «Medieslaget om Trøndelag»?

Kommenter gjerne, men vis saklighet: