Bilpleiefirma har meldt oppbud

Næringsliv: 18. juli meldte bilpleiefirmaet på Nordsia oppbud, men nye drivere kan være på tur inn igjen.

Smart Bilpleie AS i Ølvegata 22 på Nordsia meldte oppbud 18. juli, men nye drivere kan være på tur inn i lokalene om ikke alt for lenge. Det er huseier og tidligere driver av Smart Bilpleie AS, Kader Sharif M Mustafa, som sier dette til Steinkjer24.

En plakat i vinduet til bedriften forteller at de holder stengt til og med 4. august.

Mustafa ønsker ikke å si så mye om konkursen i Smart Bilpleie til Steinkjer24, men medgir at det har vært små marginer og høye lønnskostnader. Han håper imidlertid at nye drivere kan være på plass om ikke alt for lenge.

Hard konkurranse

Smart Bilpleie har drevet med innvendig og utvendig vask, polering, og lakkrens av kjøretøy samt utført skifte av dekk og tilbudt dekkhotell fra lokalene i Ølvegata. Firmaet hadde i 2016 driftsinntekter på 1,8 millioner kroner og et negativt resultat før skatt på 83.000 kroner. Lønnsutgiftene var på nesten 1,2 millioner kroner.

Advokat Knut Eirik Ertsaas i Steinkjeradvokatene er oppnevnt som bostyrer, men han synes at det er for tidlig å si noe om bakgrunnen for konkursen ennå.

– Første skiftesamling i retten er ikke før 29. august og fristen for å melde krav i boet går ikke ut før 22. august så det er litt «prematurt» å trekke noen konklusjoner enda.  Jeg oppfatter styreleder slik at hans vurdering var at han mente det var små marginer og hard konkurranse i markedet, sier Ertsås i en kommentar til Steinkjer24.

Kommenter gjerne, men vis saklighet: