Det kunne ikke eiendomsselskapet PLG Eiendom i Steinkjer sitte stille og se på.– Som en stor næringsaktør i dette området så vi fort at det måtte til et eierskap for å få til utvikling på eiendommen. I flere trinn fikk vi kjøpt opp både Bomveien 7 og 9, og etterhvert kunne vi starte en dialog med Biltema som ønsket seg et nytt fullskala varehus i Steinkjer, sier Carl Olav Severeide (35), daglig leder i PLG Eiendom AS.

Jobbet i fred og ro

Severeide forteller til Steinkjer24 at de har vært innom planer for etablering av både bensinstasjon og en burgerkjede før Biltema kom inn i bildet.– Vi har jobbet i fred og ro i ti måneder med planer om å bygge et nytt handelsbygg på tomten – og fylle det med leietakere. Nå ender det med at Biltema, via sitt eiendomsselskap Buffin Real Estate Norway AS, kjøper hele tomten og står for utbyggingen selv, sier Severeide.Han forteller at Biltema primært vil eie varehusene sine, noe PLG Eiendom gikk med på. De er selv en stor eiendomsaktør som tenker langsiktig eierskap, og aller helst ser han at de får ha utleie på sine bygg. I dette tilfellet så de imidlertid positivt på et salg av tomten.

En styrking av Steinkjer

– Det er signert en avtale med Buffin Real Estate Norway AS om kjøp av tomten. Det er tatt forbehold om at en reguleringsendring som ble behandlet i dagens formannskapsmøte godkjennes etter at forslaget legges ut til offentlig ettersyn.Etableringen til Biltema vil styrke Steinkjer som handelsregion, og vil på en god måte utfylle eksisterende virksomheter i området, sier Severeide. Han er glad for at en så ryddig og seriøs aktør som Biltema etablerer seg permanent med nytt konseptvarehus i byen.

Vil hindre handelslekkasje

[su_spacer][caption id="attachment_16343" align="alignnone" width="2000"] Daglig leder Knut Svenningsen i Biltema er fornøyd med at de skal bygge et konseptvarehus i Steinkjer[/caption]– Vi har hatt en merkbar økende etterspørsel fra våre kunder de siste tre årene, og har vokst oss ut av eksisterende lokaler på Sørsileiret. Derfor går vi nå i gang med å bygge en konseptvarehus på 5 000 kvadratmeter i Steinkjer, sier daglig leder i Biltema Norge, Knut Svenningsen til Steinkjer24.Det nye konseptvarehuset bygges som et lavenergihus, blant annet med bergvarme, solcellepaneler og andre miljøvennlige tiltak. Varehuset får smarte og enkle løsninger sånn at kundene får en bra handelsopplevelse. Det blir også egen kafé i varehuset – som totalt vil bli tre ganger større en dagens.– Prosjektet legges ut på anbud så fort alle formaliteter er i orden, og vi beregner en byggetid på ni måneder. Dette betyr også endel for arbeidsmarkedet i Steinkjer da vi får et betydelig behov for flere ansatte. Samtidig håper vi med denne satsingen at vi i stor grad bidrar til at man unngår handelslekkasje ut av byen, sier Svenningsen.[caption id="attachment_16356" align="alignnone" width="2000"] Dette er tomten Biltema skal bygge sitt konseptvarehus på.[/caption] 

Vil omsette for 100 millioner

Konseptvarehuset i Steinkjer blir ett av tre i Nord-Trøndelag. Biltema vil også bygge lignende varehus i Namsos og på Stjørdal.På Steinkjer hadde Biltema en omsetning på 60 millioner kroner i 2016, og med nytt varehus på plass forventer de en omsetning på 100 millioner kroner.Det nye konseptvarehuset har en byggekostnad på 70 millioner kroner, i tillegg kommer kjøpet av tomten – som ingen av partene ønsker å kommentere prisen på.[fwp img="16346" h="1200"] [su_spacer size="40"]]]>

Kommenter gjerne, men vis saklighet: