Elman skal montere 12.000 strømmålere i Steinkjer

Næringsliv:

bytte ut alle strømmålerne i Steinkjer kommune til nye smarte digitale målere, har Elman Steinkjer fått oppdraget med installasjonen.Daglig leder i Elman Steinkjer, Roald Stene, sier til Steinkjer24 at muligheten for å komme innom alle heimene i byen har nesten like stor verdi som det inntektene for oppdraget generer.

Får vise ansikt

– Det at vi skal inn i alle heimene i Steinkjer for å montere de nye målerne er en fin anledning for oss til å vise hvem vi er og legge igjen et godt inntrykk – ja, kall det gjerne et «visittkort» sier Stene.Økonomisk betyr oppdraget ca. 6.5 millioner kroner for Steinkjer-bedriften, som så dagens lys i 2009.Det er Smart Service Norge som har fått det overordnede ansvaret for utskiftingene i Norge, og de benytter lokale firma til utføringen etter en anbudsrunde.Elman Steinkjer holder til i de gamle posthuslokalene på Sørsileiret, og har 17 ansatte. Bedriften er en del av Elman Norge, som har selvstendige avdelinger i Trondheim, Leksvik, Levanger, Rørvik, Steinkjer, Stjørdal og Verdal.

Voldsom vekst

Elman-konsernet har totalt rundt 90 ansatte, og i fjor omsatte de for 210 millioner kroner, med en driftsmargin på 8-10%.De to siste årene har Elman Steinkjer økt omsetningen med 8-10 millioner årlig. I fjor omsatte de for nesten 29. millioner kroner, og hadde et negativt resultat på 476.000 kroner før skatt.– Fjoråret var litt spesielt for oss på Steinkjer. Vi hadde en voldsom vekst, og halvparten av driftsinntektene kom fra et enkeltoppdrag vi utførte for Statens Vegvesen, forteller Stene.

Vil styrke posisjonen

Avdelingen på Steinkjer er for tiden inne i en omorganisering, og Stene tiltrådte stillingen som daglig leder i mai.– Vi vil ta noen grep fremover for å styrke posisjonen ytterligere i Steinkjer, uten at jeg vil gå inn på hva det betyr. Lokalt engasjement og tilstedeværelse er viktig for oss i Elman, og det er menneskene i teamet som representerer bedriften utad.Steinkjer er et prioritert sted for oss i årene fremover. Elman har satt et bra fotavtrykk i Steinkjer og Nord-Trøndelag, og det skal vi fortsette med, sier Stene.20. august skal de ansatte på opplæring, og 23. august starter de monteringen av de nye strømmålerne.– Vi må påregne litt innkjøringstid på dette, men etterhvert håper vi det skal gå etter oppsatt tidsskjema, avslutter Stene.[su_spacer size="40"]]]>

Kommenter gjerne, men vis saklighet: