Fant en grønn løsning på overskuddsmat

Næringsliv:

Too Good To Go.I januar 2016 tok hun med seg konseptet Too Good To Go fra Danmark og heim til Norge, og på halvannet år har en app hindret nesten 400.000 porsjoner mat fra å havne i søpla, og den har blitt lastet ned av over 300.000 brukere.

Rimelig overskuddsmat

Too Good To Go er en god og brukervennlig tjeneste som gir ulike butikker, hoteller og serveringssteder mulighet til å selge ferdiglaget mat og dagsferske matvarer som ellers ville ha blitt kastet. Overskuddsmaten selges rimelig mot stengetid og betales via appen eller på nettsiden.Dette var noe Nina Solbakk i Grønn Bølge fant veldig interessant.– Etter at vi flyttet til Bankgården begynte vi med matservering. Det er ikke alle dager alt av mat blir solgt, og da syntes vi dette hørtes ut som en god ide, sier Solbakk til Steinkjer24.Hun forteller at de ikke er online med appen ennå, med de håper å være det i løpet av kort tid. Fram til den løsningen er på plass har hun informert kunder om at de kan komme innom mot slutten av dagen for å høre om det er noe igjen.

Populære supper

– Hos oss går det mest i supper. Blant annet den populære tomatsuppen, i tillegg til rotgullsuppe, brokkoli og blomkålsuppe for å nevne noen, sier Solbakk.Grønn Bølge flyttet til Bankgården for snart ett år siden, ja de har faktisk ett-årsjubileum i neste uke.– Vi er en liten økologisk butikk med et bredt sortiment av tørr- og ferskvarer. Mye i løs vekt og mye er lokalprodusert. Vi serverer også enkle sesongbaserte matretter, og i sommer har det gått mye i suppe, sier Solbakk.Snart er hun den første i Steinkjer som kan å tilby restmat via appen Too good to go.– Jeg håper vi ikke blir de eneste, men at flere kommer etter. Dette er et fint tiltak for å spare miljøet og samtidig en fin måte for oss til å få igjen litt for maten som ventuelt blir til overs, avslutter Solbakk.

Slik fungerer appen

[su_spacer][su_spacer]Du går inn i ditt område og velger spisestedet du ønsker å kjøpe overskuddsmat fra – altså mat de ikke har fått solgt eller brukt i løpet av sin serveringsdag. I appen kjøper du og betaler for ditt måltid, før du henter maten på et angitt hentetidspunktet.Spisestedet gir generell info om hva maten kan bestå av, men dette vil kunne variere med tanke på hvilken mat som er blitt til overs den spesifikke dagen. [su_spacer size="40"]]]>

Kommenter gjerne, men vis saklighet: