Geir og Margrethe blir nye eiere av Onkel Oskar

Næringsliv:

Onkel Oskar (Steinkjer Bar AS) ble etablert på Steinkjer i 2003, og er et av utestedene som har lengst fartstid i byen. De siste årene har omsetningen ligget stabilt på 4-5 millioner kroner.Det er Geir Røv fra Kragerø som nå overlater utestedet til de nye eierne. Gjennom sitt selskap Barkonsept AS, var det han som sto for den storstilte omgjøringen av bygningen da de etablerte seg på Steinkjer i 2003. Røv er fornøyd med at utestedet har fått nye eierne, uten at han på noen måte har gått ut i markedet og annonsert at det var til salgs.– Han har lagt alt veldig godt tilrette for oss ved overtakelsen, noe vi setter stor pris på, sier de nye eierne.

Tok muligheten

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har lenge visst at jeg kunne få denne muligheten hvis jeg ønsket det, og etter en lengre tenkepause slo jeg til. Ved å ha med Geir Inderdal på laget så kan jeg ta meg av den daglige driften samt ha personalansvar, så får Geir ta seg av det bedriftsmessige og tenke utvikling, smiler Aas Wærum.Hva de måtte betale for utestedet ønsker ingen av partene å kommentere.Det er Zara Eiendom som eier Kongensgate 35 hvor Onkel Oskar er leietaker. Også de er fornøyd med at man har kommet til en løsning med lokalt eierskap.Zara Eiendom, med Stein Arild Lyng som daglig leder, er eid av Erik Sakshaug gjennom selskapet Eriksaks Invest AS (50%) og familien Lyng, gjennom selskapet Lyng Invest AS (50%).

Beholder navnet

De nye eierne sier til Steinkjer24 at de vil beholde navnet Onkel Oskar, og at leieforholdet med Zara Eiendom videreføres.Det foreligger store planer for utestedet, men før de settes ut i livet vil de nye eierne i første omgang fortsette driften slik den er i dag.– Alle byer har behov for en brunpub, men det vil skje endringer her etterhvert. Vi ønsker et pulserende byliv i Steinkjer, og det skal vi bidra til i samarbeid med de andre aktørene. Kundepotensialet i byen er stort og vi trenger ikke å konkurrere med hverandre. Klarer vi sammen å skape et bredt tilbud som gir folk valgmuligheter, vil de også benytte seg av tilbudene, tror Aas Wærum og Inderdal.

Poker og matservering

Selv om de ikke vil røpe alt for mye av sine planer, sier de at matservering i samarbeid med andre aktører vil bli endel av det nye innholdet. Likeså vil det bli et tilbud til de som ønsker å leie lokaler til ulike formål. Dette kan være selskaper, kurs og konferanser.En annen ting som er blitt populært hos Onkel Oskar er en pågående pokerturnering.– Vi satte i gang en pokerturnering for en stund siden. Én fredag i måneden møtes mange pokerentusiaster til dyst, hvor vinneren etter ti runder kan belage seg på en reise til en eller annen destinasjon i samarbeid med NordicBet, sier Aas Wærum. Så langt er det arrangert to runder, så du har ennå sjansen til å bli med.

Åpne for innspill

De nye eierne bobler for tiden over av kreativitet og ideer, men selv om deler av planene for den videre driften allerede er lagt, sier de til Steinkjer24 at de er åpne for innspill til aktiviteter.– Ja, har du forslag er det bare å komme til oss med dem, sier Aas Wærum, som nå har gått gradene fra å være garderobevakt til å bli eier av utestedet Onkel Oskar.[su_spacer size="40"]]]>

Kommenter gjerne, men vis saklighet: