Slutt for Grillbaren Go og Mætt på Sørsia

Næringsliv: Etter 17 års drift la i dag innehaverne av Go og Mætt inn årene, og grillbaren i Kongens gata på Sørsia er nå historie.

I mellomjula la innehaver Sonja Elisabeth Ovesen ut en melding på sin personlige Facebookside om at et kapittel til i livet var over. Nesten 17 års drift av gatekjøkken var snart ved veis ende, og dørene ville stenges 1. januar.

I dag bekrefter Ovesen overfor steinkjer24 at den populære grillbaren på Sørsia nå er historie.

– Grill 1 på motsatt side i Kongensgata har kjøpt inventaret fra oss, og er i samtaler med huseier om videre leie av lokalene, sier Ovesen. Sammen med sin tidligere ektemann, Sadiq Abdullah Mohammad, har Ovesen drevet gatekjøkken i Steinkjer i nærmere 17 år.

Personlige årsaker

Det var ikke økonomiske årsaker som gjorde at de nå valgte å legge ned driften. De siste fem årene har omsetningen til gatekjøkkenet ligget jevnt på rundt halvannen million kroner. I 2016 hadde bedriften en omsetning på 1 544 000 kroner, og et resultat før skatt på 181 000 kroner.

– Vi avsluttet av helsemessige og personlige årsaker. Vi startet Stjernegrillen på Torget i 2001, så det har vært mange lange og slitsomme år med arbeid langt ut i de sene nattetimer, sier Ovesen.

Hun forteller at familien aldri hadde fri bortsett fra på julaften. Dette tæret på familielivet, og førte dessverre til en splittelse. Ovesen er i dag bosatt i Bærum mens Mohammad bor i Steinkjer.

Om det fremdeles blir grillkjøkken i de samme lokalene gjenstår å se, men etter det steinkjer24 erfarer, vil det bli tatt en avgjørelse på dette i løpet av de nærmeste dagene.

Kommenter gjerne, men vis saklighet: