Kjempemartna for Heidi i Kongensgata

Næringsliv: Handlelystne kunder tømte martnasboden til Heidi Elisabeth Gulstad for varer i forrige uke.

Steinkjermartnan 2017 er historie, og mange har meninger om hvordan den har vært. En av de som er skikkelig fornøyd med jobben til martnaskommiteen, og handelen i egen butikk, er Heidi Elisabeth Gulstad hos Form & Farge.

–Torsdag på åpningsdagen stengte jeg martnasboden klokken 16, og en time senere satt jeg i bilen på tur til Trondheim for å hente mer varer. Jo, det var en martna over all forventning, sier en fornøyd Heidi Elisabeth Gulstad til Steinkjer24.

Sliten men lykkelig

Etter å ha fyllt opp martnasboden med nye varer sent torsdag kveld, hadde hun akkurat nok varer ut lørdagen.

– Det har vært kjempefine martnasdager. Steinkjermartnan har lange tradisjoner og folk liker å gjøre noen gode handeler disse dagene. Det er mye arbeid i forkant og underveis med martna, og nå er jeg bare sliten men lykkelig, smiler hun.

Victor fikk oppgaven med å steame over 200 plagg før kundene kom på lørdag. (Mobilfoto: Heidi Gulstad)

I mai skrev NRK en sak om Victor Fulgusin fra Romania som fikk både husly og arbeid hos Inger Lise Baugh i Steinkjer. Dette er en kar Gulstad også har i arbeid i sin butikk, og i martnan fikk han mer enn nok å gjøre.

– Vi bruker Victor til ulikt arbeid når vi har behov for det. Han er en kjempetrivelig mann, og er godt likt av både kunder og forretningsdrivende i sentrum.

Lørdag fikk han oppgaven med å steame over 200 plagg i butikken før åpning, sier Gulstad som også forteller at de bruker han som vasker i butikken.

Fin utvikling

Gulstad tok over Form & Farge i Kongensgata for halvannet år siden. Den sprudlende dama er fornøyd med utviklingen, og har i dag fire ansatte i arbeid.

– Ja, jeg er veldig fornøyd med responsen fra kundene våre. Vi har truffet bra med kombinasjonen av kvalitetsvarer til en fornuftig pris. Det er det kundene vil ha, sier Gulstad.

Vi kan for egen regning ta med at bedriften fikk et pent overskudd på 353.000 før skatt i 2016.

Etter hektiske dager under martnan blir det ikke hviledager på henne denne uken.

– Nei, nå står jeg på farten til motemessen i Oslo. Der skal vi plukke ut vårens moter som vi skal ha i butikken, sier en den travle butikkinnehaveren før hun setter kursen for Værnes.

Kommenter gjerne, men vis saklighet: