Asp kommer til Steinkjer og tar over rollen som daglig leder for Care treningssenter fra 1. september. Under helgas Steinkjermarta er han i byen for å bli nærmere kjent med treningssenteret og de ansatte. Han er også på Care sin stand i martnasgata for å prate med folk.

– Det jobbmessige skal nok gå bra når jeg kommer tilbake til byen, men jeg er mest spent på fritid- og det sosiale aspektet, sier Rune Asp (50) til Steinkjer24.

31 år i Oslo

[su_spacer]Det er ikke så rart. Etter å ha bodd i den urbane hovedstaden i 31 år er det mye Asp reiser i fra, men han lukker ikke dørene for godt – selv om flyttingen til Steinkjer er permanent.– Nei, det går ikke å stenge dørene for godt og legge et halvt liv bak seg. Jeg har et stort nettverk og mange gode venner i Oslo. Det er selvsagt vemodig å forlate alle disse, men jeg vil pleie mine venner og bekjente best mulig også i årene fremover, sier Asp.Det er ingen tvil om at det blir vemodig. Det var under feiringen av sin 50-årsdag for ikke lenge siden han kunngjorde at han ville flytte til Steinkjer. Da ble det stille blant de mange gjestene, og flere begynte å gråte. Blant dem satt flere av hans kunder som han har trent fast i opptil ni år.

Egentlig idioti

[su_spacer]Care Steinkjer åpnet på Amfisenteret 1. mars i år etter at Jo Boje Hoseth kjøpte opp Campus i Steinkjerhallen. Høy husleie, dårlige fasiliteter og beliggenhet gjorde at han også kjøpte seg ut av en langsiktig leieavtale i hallen.Med en kombinasjon av både flaks og dyktighet fikk han skrevet kontrakt på leie av nye lokaler i Amfisenteret. Disse ble ferdigstilt akkurat i tide til at de måtte ut av Steinkjerhallen.– Å starte opp et treningssenter i mars er egentlig idioti. Det er det samme som å be bonden om å så kornet i september, sier Hoseth – litt ironisk, men også i fullt alvor.Det beste er å starte på høsten i august/september. Nå har vi fått fem-seks måneder med langt lavere aktivitet enn ellers i året, men vi har fått det til skikkelig bra her. Med Rune på plass blir det å trøkke til for fullt utover høsten, smiler Hoseth.

Får mer enn bare kompetanse

[su_spacer]– For et treningssenter må det vel være gull verdt å få med seg en person med så solid og allsidig bakgrunn på laget. Eller hva?– Ja. Dette har jeg hatt et ønske om siden 2012. Jeg kunne ikke fått noen bedre enn Rune til å ta denne jobben, sier en oppglødd Hoseth. I tillegg til å ha fått på plass en meget dyktig person, har Hoseth også frigjort seg selv i større grad. Noe som kan være greit når du har fungert som daglig leder på alle Care-sentrene samtidig som du driver med eiendom, magi og fyrverkeri.– Ja uten tvil. Til tross for at  fraværet av daglig leder på Steinkjer har vært for stort, har de ansatte har gjort en kjempejobb. Når Rune kommer vil han få mye ansvar og tillit fra dag én med stort spillerom. Han vil tilføre oss nye impulser som vi bare må suge til oss, sier Hoseth.Han forteller at det ikke bare er Asp sine kvalifikasjoner han får dra nytte av, men også hans tidligere arbeidsgiver  samt kolleger.– SATS Elixia har vært Asp sin arbeidsgiver de siste 12 årene, og de ønsker at Asp skal lykkes på Steinkjer. De har derfor sagt at de vil bistå både med råd og kompetanse dersom vi skulle ha behov for det i ulike sammenhenger, sier Hoseth. [fwp img="15161" h="1200"]

Skal bli best på service

[su_spacer]– Hva vil du tilføre treningssenteret Asp?– Ettersom jeg har arrangert flere bootcamps både i Norge og i utlandet, ønsker jeg å bygge opp et bootcamp-team på Steinkjer. Dette er god gammeldags sirkeltrening, og det passer for folk i alderen 20-65 år. Det er tilpasset både alder, form og nivå, sier Asp.Han er også veldig klar på at de skal bli best på service, renhold, og vedlikehold. Noe som er like viktig som godt utstyr. Dessuten ønsker han de som vil bedre formen av helsemessige årsaker velkommen.– Det er ingen i Norge som trener så mye på treningssenter som Nord-Trønderne. Dette er veldig bra i forhold til sykefravær og helsegevinst. Du kan forebygge og forlenge livet bare ved å røre deg litt, sier Asp. Han er derfor veldig glad for at de har en aktiv seniorgruppe på treningssenteret.

Uheldig priskrig

[su_spacer]Nå rett før skolestart og en aktiv treningshøst er det stor konkurranse mellom de mange treningssentrene i byen.– Er det plass til alle Hoseth?– Nei, vi har allerede 1-2 sentre for mye, og har derfor en priskrig som er uheldig. Det som er bra med det er at folk på Steinkjer kan velge sitt treningssenter utifra egne kriterier. De kan velge i forhold til beliggenhet, kundeservice, pris eller andre ting de vektlegger, sier Hoseth.– Hvorfor skal folk velge Care?– Her har vi god parkering og to fysioterapeuter i faste stillinger samt en aktiv seniorgruppe. Vi har wattsykling, noe som ikke sammenlignes med en spinnsal – det må bare prøves, sier Hoseth, og fortsetter:Vi finner ingen med den faglige kompetansen og det kunnskapsnivået Rune og flere av våre ansatte har. Enten det er tilrettelegging av trening for de godt voksne eller de som vil spille seg inn på A-laget til Steinkjer.Vi kvalitetssikrer alt fra de ansatte til utførelse av treningene, gruppetimene etc. Kundene skal føle seg trygge hos oss med et betjent senter. Vi satser mye på renhold og god ventilasjon. Men det vi skal bli best på er service og kompetanse – det kunden betaler for å få, sier Hoseth.

Massør på tur inn

[su_spacer]Han forteller at de også har på plass en massør i lokalene snart.– Tommy Johansen etablerer egen virksomhet med avdeling i Oslo og Trøndelag. Avdelingen i Trøndelag bli hos oss, og han vil være her to dager i uken. Johansen er blant annet Petter Northug sin faste massør, sier Hoseth.Utover det han allerede har proklamert, kan vi ta med at Care har et styrevedtak på at de skal ha en lokal tilstedeværelse på alle sine treningssentre, og at de gir tilbake til lokalsamfunnet i form av at de bruker penger på sponsoravtaler.Innledningsvis så skrev vi at Hoseth har jobbet lenge for å få med Asp på laget. Han har fristet med god fastlønn, gode pensjonsbetingelser og mulighetene for å komme inn på eiersiden. Før han forsvinner fra lokalet rekker han også å sende avgårde ennå ei melding.– Du må få med at Rune er singel, roper Hoseth i det han løper ut av døren. Hensikten med det utspillet er åpenbart i håp om at ei dame fra Steinkjer slår kloa i landets sprekeste 50-åring så han blir værende her.For å gi Asp noe å strekke seg etter har Hoseth også satt opp et mål om at de skal ha en medlemsmasse på 1500 i løpet av neste vår – de skal bli størst i byen. [caption id="attachment_15347" align="alignnone" width="2000"] Rune sørger for å få på seg riktig antrekk når han skal representere bedriften i lokalpressen.[/caption][su_spacer size="40"]]]>

Kommenter gjerne, men vis saklighet: