Løfter seg til nye høyder med liftutleie

Næringsliv:

I Nord-Trøndelag er det 92 bedrifter på årets gaselleliste fra Dagens Næringsliv – en liste over Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrifter. 14 av disse kommer fra Steinkjer.Blant bedriftene her i byen finner vi Steinkjer Liftutleie AS som har hatt den nest største veksten – bare slått av Steinkjersannan Hotell AS.

Oppkjøp og fusjonering

– Hovedårsaken til vår kraftige vekst i fjor skyldes at vi kjøpte opp Midt-Norsk Liftutleie og fusjonerte det inn i Steinkjer Liftutleie AS, sier daglig leder Anders Lervik (36).Fra 2015 til 2016 økte de omsetningen fra 2.9 millioner til 10.3 millioner kroner.Steinkjer Liftutleie AS ble startet rundt årtusenskiftet av Jan Bolle, som fremdeles er eier av bedriften. Han anskaffet seg en lift som han leide ut til venner og bekjente. Etterhvert oppdaget han at det var et marked for utleie, og i dag har bedriften 81 ulike lifter de leier ut. Foruten daglig leder Anders Lervik, jobber Morten Åsheim med kjøp og salg i bedriften.

Satser på service og tilgjengelighet

– En av hovedårsakene til at vi gjør det så bra er at vi prioriterer kundeservice og tilgjengelighet. Vi kjører alltid ut maskinene til kunden, og vi tar oss av den nødvendig servicen på utleieparken, sier Lervik.I høst investerte bedriften rundt 4 millioner i nytt og brukt utleieutstyr, samt en lastebil til å frakte utstyret ut til kunden.– Vi betjener stort sett nærområdet, men har flere maskiner stående på arbeidsplasser andre steder i landet på langtidsleie, sier Lervik. Han forteller at de i år ligger an til et årsresultat på noenlunde samme nivå som i fjor. Det vil si en omsetning på rundt 10 millioner og et overskudd på i overkant av 1 million kroner.

Ingen videre vekstplaner

Utleieparken til Steinkjer Liftutleie AS består blant annet av lifter, minigravere og aggregater. Liftene dekker stort sett behovene til de fleste formål, og har en rekkevidde fra 5-6 meter til 28 meter.Til tross for stor vekst de siste årene tror Lervik at de nå har stabilisert seg på et nivå som passer bedriften, og at de ikke har planer for noen videre ekspansjon.

Her er gassellene i Steinkjer for 2017:

[su_spacer] 
Navn
Portmester AS
Bakern Steinkjer AS
E-Nor Installasjon AS
Easy Step AS
Elman Steinkjer AS
Gipling AS
Midtnorsk Lakk & Karosseri AS
Beitstad Maskin AS
Skanska Husfabrikken AS
Steinkjer Liftutleie AS
Steinkjer Motorsenter AS
Steinkjersannan Hotell AS
Tore Bjørnes AS
Vilteksperten AS
[su_spacer size="40"]Her kan du se hele listen.[su_spacer]

Felles fylkeskåring

I år deles gaselleprisene ut for 15. gang, og dette skjer på en felles fylkeskåring for Sør- og Nord-Trøndelag i Trondheim den 6. november.

På denne konferansene vil man presentere resultatet av en omfattende undersøkelse som er gjennomført blant samtlige gasellebedrifter. Videre vil temaer være økonomi, ledelse, rekruttering, teknologi og annet som bedrifter i vekst vil ha nytte og interesse av.Det vil bli arrangert 10 konferanser over hele landet fra 25. oktober, og som avsluttes med en stor landsfinale i Oslo den 29. november hvor årets gassellebedrift kåres.[su_spacer size="40"]

[su_highlight background="#6f6f6f" color="#ffffff"]Fakta om hva en gasellebedrift er[/su_highlight]

[su_spacer size="40"]Gasellene er Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrifter. En gaselle må ha minst doblet omsetningen på fire år, og tjene penger. Det er Dagens Næringsliv som hvert år kårer landets mest vellykkede gaseller.Krav til en gaselle
DN har kåret Norges gaseller siden 2003. En gaselle må ha:
  • Levert godkjente regnskaper.
  • Minst doblet omsetningen over fire år.
  • Ha en omsetning på over en million kroner første år.
  • Unngått negativ vekst.
  • Positivt samlet driftsresultat.
  • Vært aksjeselskap.
DN kårer gasellene på grunnlag av de seneste fire årenes regnskaper og en vurdering av selskapet, veksten, lønnsomheten, revisorberetning, kredittanmerkninger og andre relevante faktorer.
[su_spacer size="40"]]]>

Kommenter gjerne, men vis saklighet: