Næringslivsdugnad for TV-aksjonen NRK

Næringsliv: Næringslivet i Steinkjer tyvstartet årets TV-aksjon NRK med en lokal ringerunde.

Onsdag var et titalls næringslivsrepresentanter samlet i InnoCamp i den årlige dugnaden for TV-aksjonen NRK.

– Dugnaden innebærer at næringslivsrepresentanter samles og ringer sitt nettverk for å samle inn penger til TV-aksjonen, forklarer komiteleder og varaordfører Øystein Bjørnes, Steinkjer kommune.

Gir kvinner muligheter

TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. Årets aksjon går av stabelen søndag 20. oktober.

Positiv respons

– Vi har utarbeidet lister som vi deler mellom oss og ringer opp, sier Hallvard Nordgård, som er en av kommunens representanter som deltar i dugnaden. De vi treffer og har myndighet til å disponere penger på firmaets vegne er positive. Men det sier seg slev når man ringer næringslivsledere midt i arbeidstida er det ikke sikkert man får svar.

– Vi kommer til å følge opp non av de ikketreffer i etterkant, sier Nordgård. Uansett resultater i dag, er dette en fin påminning til søndagens aksjon den 20. oktober.

CARE

CAREs filosofi handler om å skape varig endring der samfunnene får hjelp til å hjelpe seg selv, slik at de blir mindre avhengig av bistand i fremtiden. I tillegg bidrar vi med livsviktig nødhjelp når katastrofer og akutte situasjoner rammer.

CARE startet i 1945 som amerikanske organisasjoners hjelp til Europa etter andre

CARE Norge ble etablert i 1980 som en del av CARE International. Nå er CARE Norge til stede i 13 land og driver med langsiktig bistand og nødhjelp. De første spare- og lånegruppene ble utviklet i Niger av norske Moira Eknes. Dette er i dag CAREs aller viktigste verktøy i kampen mot fattigdom.

CARE Norge har TV-aksjonen for andre gang. Kvinner skal gis mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

Fakta om TV-aksjonen NRK

  • TV-aksjonen NRK har blitt arrangert én søndag i oktober hvert år siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 20. oktober.
  • Årets TV-aksjon går til CAREs arbeid for kvinners rettigheter. 400 000 kvinner skal få mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.
  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon. Hvert år besøker 100 000 bøssebærere samtlige av Norges 2,3 millioner hjem.
  • Over 7 000 frivillige jobber fram mot aksjonsdagen for å mobilisere 100 000 bøssebærere.
  • Siden 1974 har det norske folk samlet inn over ni milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.

Kommenter gjerne, men vis saklighet: