Ønsker å dele ut 600.000 kroner til unge lokale talenter

Næringsliv: SpareBank 1 SMN har lang tradisjon for å støtte unge talenter, og nå skal banken dele ut talentstipend for 21. gang.

SpareBank 1 SMN ønsker å dele ut 600 000 kroner i stipend til unge lokale talent innen nærings- og samfunnsutvikling, idrett og kultur.

Siden starten i 2003 har SpareBank 1 SMN delt ut elleve millioner kroner i talentstipend.

Banksjef Gunnar Thorsen oppfordrer unge fra Steinkjerregionen til å søke. Det er også mulig å nominere noen man kjenner.

– Vi ønsker å være med å heie på dem som kan skape begeistring og vekst i vår region, og håper vi får mange søknader fra nettopp vårt lokalområde, sier han til steinkjer24.

Kathrine Kragøe Skjelvan vant Talentstipend tidligere i år for sin matblogg.

Matblogger ble næringstalent

I april i år ble allergimatblogger Kathrine Kragøe Skjelvan (bildet) fra Sparbu én av de 25 vinnerne av bankens Talentstipend for 2017. Kragøe Skjelvan fikk stipendet i gruppen næringstalent.

Kathrine driver en av landets største allergimatblogger; glutenogmelkefri.com. Hun har snart 19.000 følgere på Facebook og opp mot 2.000 daglige lesere på bloggen.

Egne erfaringer ga henne motivasjon til å hjelpe andre i tilsvarende situasjon, ved å spre inspirasjon, informasjon og kunnskap.

Ida Jenshus fra Steinkjer er også en som tidligere har vunnet Talentstipend fra SpareBank 1 SMN.

Ny kategori: Samfunn

Neste år skal banken dele ut stipend i tre kategorier; samfunn, idrett og kultur. Vinnerne blir kåret etter nøye vurdering av fagjuryer. Hovedstipendvinnerne i hver kategori mottar 50 000 kroner, mens øvrige vinnere får 20 000 kroner.

Banksjefen er spesielt spent på søknadene til den nye samfunnskategorien.

– Vi har tidligere delt ut stipend til unge gründere, og nå har vi utvidet kategorien. Vi ser for eksempel etter forskerspirer og unge samfunnsbyggere med et talent innen innovasjon, samfunns- og næringsutvikling. Jeg vet det finnes mange engasjerte, initiativrike ungdommer her i området, så jeg oppfordrer alle til å søke, eller nominere noen de kjenner, sier Thorsen.

Har delt ut mer enn 600 millioner kroner

SpareBank 1 SMN er ledende bank i Trøndelag og Nordvestlandet med 215 000 personkunder og 20 000 bedriftskunder.

Hvert år bevilger banken titall millioner kroner til allmennyttige formål. Beløpet avhenger av bankens overskudd. SpareBank 1 SMN er landsdelens største private bidragsyter og har i løpet av de siste ti årene delt ut mer enn 600 millioner kroner til gode formål.

Søknadsfristen til SpareBank 1 SMN Talentstipend er 15. januar, og man søker på smn.no/talentstipend.

Kommenter gjerne, men vis saklighet: