Ønsker å dele ut 600.000 kroner til unge lokale talenter

Næringsliv:

Kathrine Kragøe Skjelvan vant Talentstipend tidligere i år for sin matblogg.[/caption]

Matblogger ble næringstalent

I april i år ble allergimatblogger Kathrine Kragøe Skjelvan (bildet) fra Sparbu én av de 25 vinnerne av bankens Talentstipend for 2017. Kragøe Skjelvan fikk stipendet i gruppen næringstalent.Kathrine driver en av landets største allergimatblogger; glutenogmelkefri.com. Hun har snart 19.000 følgere på Facebook og opp mot 2.000 daglige lesere på bloggen.Egne erfaringer ga henne motivasjon til å hjelpe andre i tilsvarende situasjon, ved å spre inspirasjon, informasjon og kunnskap.Ida Jenshus fra Steinkjer er også en som tidligere har vunnet Talentstipend fra SpareBank 1 SMN.

Ny kategori: Samfunn

Neste år skal banken dele ut stipend i tre kategorier; samfunn, idrett og kultur. Vinnerne blir kåret etter nøye vurdering av fagjuryer. Hovedstipendvinnerne i hver kategori mottar 50 000 kroner, mens øvrige vinnere får 20 000 kroner.Banksjefen er spesielt spent på søknadene til den nye samfunnskategorien.– Vi har tidligere delt ut stipend til unge gründere, og nå har vi utvidet kategorien. Vi ser for eksempel etter forskerspirer og unge samfunnsbyggere med et talent innen innovasjon, samfunns- og næringsutvikling. Jeg vet det finnes mange engasjerte, initiativrike ungdommer her i området, så jeg oppfordrer alle til å søke, eller nominere noen de kjenner, sier Thorsen.

Har delt ut mer enn 600 millioner kroner

SpareBank 1 SMN er ledende bank i Trøndelag og Nordvestlandet med 215 000 personkunder og 20 000 bedriftskunder.Hvert år bevilger banken titall millioner kroner til allmennyttige formål. Beløpet avhenger av bankens overskudd. SpareBank 1 SMN er landsdelens største private bidragsyter og har i løpet av de siste ti årene delt ut mer enn 600 millioner kroner til gode formål.Søknadsfristen til SpareBank 1 SMN Talentstipend er 15. januar, og man søker på smn.no/talentstipend.[su_spacer size="40"]]]>

Kommenter gjerne, men vis saklighet: