Steinar satser på fritidsbutikk i Kongensgata

Næringsliv:

Manglende utvalg– Som aktiv fjellklatrer og randonne-kjører får du fort erfaring med hvilket utstyr som duger og ikke. I dag må du til Trondheim for å finne nærmeste butikk som selger utstyr til slike aktiviteter. Jeg håper derfor å tette et hullrom i utvalget som andre butikker ikke har, sier Megård.Han presiserer imidlertid at dette ikke bare er en spesialbutikk for klatrere selv om butikken har fått navnet Toppsport AS.– Neida, i tillegg til at vi har det nødvendige spesialutstyret som klatrere har behov for så har vi en masse friluftsutstyr som soveposer, stormkjøkken, hengekøyer, sko, jakker, bukser og masse annet, smiler Megård. Til vinteren vil han få på plass utstyr som brukes til randonnekjøring.

Svensk kvalitet

Med den svenske merkevaren Klättermusen sitt utvalg i klær, føler Megård at de har skikkelige kvalitetsprodukter å tilby sine kunder.– Med denne leverandøren får vi et bredt utvalg i friluftsklær, samtidig som det er bærekraftige, funksjonelle og slitesterke klær. En forutsetning for å drive denne butikken er at vi har klær og utstyr som vi selv kan stå inne for, sier Megård.– Du snakker hele tiden om vi. Hvem er VI?– Hehe, ja jeg er ikke alene om denne etableringen. Jeg har med meg min bror som aksjonær og sparringspartner. Han er ikke bosatt i Steinkjer, men han er vel ennå mer gira på friluftsaktiviteter, klatring og utforsking av fjell til randonnekjøring enn meg, sier Megård – som vil ha hovedansvaret for butikkdriften.

Aktiviteter i vekst

For de som ikke vet hva randonnekjøring er for noe så er ikke det så rart da det er relativt nytt i Norge. I likhet med klatringen er det imidlertid en aktivitet og idrett som er stadig i vekst.Ordet randonee er fransk og betyr «å gå på fjelltur», og det er akkurat det idretten går ut på. Man går på ski opp på fjelltopper, for så å kjøre ned igjen. Idretten stammer fra militært patruljeløp, som var OL-øvelse allerede i 1928, og det jobbes for at konkurranseformen igjen skal stå på OL-programmet.En annen konkurranse som skal på programmet under neste sommer-OL er tre øvelser innen klatring.

Lokale forhold

Steinar har ikke så mye kunnskap om de lokale forholdene for sine aktiviteter, men vet av erfaring at man trenger ikke å oppsøke de høyeste og bratteste fjellene for å drive med klatring eller randonnekjøring.– Jeg flyttet til Steinkjer i desember i fjor og har ikke fått utforsket nærområdene så mye. Jeg har allerede sett for meg at Oftenåsen kunne blitt et prima område for en fin kveldstur med hodelykta og ski på bena, sier Megård.Ellers nevner han at Skjækertoppen kan være en fin utfordring for en lengre dagstur. Han har også hørt at det er flere fjell i Snåsa og Grong som er godt egnet til randonnekjøring. I og med at dagens utstyr er blitt vesentlig lettere enn tidligere, trenger ikke turene å bli mer strabasiøs enn at en som er glad i fantastisk natur og fartsfylt skikjøring kan prøve det.

Alt klart for åpning tirsdag

Da vi besøkte den entusiastiske mannen dagen før åpning av butikken, så det ut som han hadde full kontroll på det meste. Som befal i Forsvaret er han vant til å ha struktur og orden på ting – slik var det i butikken også.Utstillingsveggene mot de store vindusflatene har han snekret selv, og de kan enkelt endres alt etter hva han ønsker å vise fram til de forbispasserende. I forbindelse med etableringen av butikken har Steinar noen få ønsker;– Jeg håper mange tørr å komme innom. Dette er ikke en ekstrembutikk selv om vi har spesialutstyr for klatrere.Med den nye klatreveggen i Steinkjerhallen vet jeg at mange har funnet en aktivitet hvor de opplever mestringsfølelse, og det er en aktivitet man fort blir hekta på. Da kan du komme innom her og finne utstyr som forsterker denne følelsen, sier en småspent butikkinnehaver dagen før åpning.– Kom innom oss for å se og prøve klær og utstyr. Vær nysgjerrig, vi skal hjelpe deg med råd og tips, oppfordrer Megård – og butikken finner du i Kongensgate 37 ved Grand-hjørnet.[caption id="attachment_16952" align="alignnone" width="2000"] På utsillingsveggen bak Megård finner du et godt uvalg i klatresko samt fritidssko for korte og lange fjellturer.[/caption][su_spacer size="40"]]]>

Kommenter gjerne, men vis saklighet: