Tensio nytt nettselskap i Trøndelag

Næringsliv: Trønder Energi Nett og NTE Nett slår seg sammen til Tensio 1. november 2019.

Tensio er en konserndannelse med datterselskapene Tensio Trøndelag sør (TS) og Tensio Trøndelag nord (TN), som reflekterer at det fortsatt er to ulike konsesjonsområder, ifølge en pressemelding fra Tensio.

– Med opprettelsen av Tensio rigger vi oss for å redusere kostnader, legge til rette for fornybarsamfunnet, og holde forsyningssikkerheten oppe på et minst like bra nivå som i dag, sier konsernsjef Trygve Kvernland i Tensio.

NTE + TrønderEnergi + KLP

Tensio eies av NTE (40 prosent), TrønderEnergi (40 prosent) og KLP (20 prosent). Konsernet får en årlig omsetning på 2 milliarder kroner og har en anleggskapital på 6,5 milliarder kroner. Ansvarsområdet til Tensio er på størrelse med Danmark. Strømnettet i Trøndelag bindes sammen av 29 000 km kabel i bakke, luft og sjø, 13 000 nettstasjoner, og 100 trafostasjoner, ifølge pressemeldingen.

Nest størst i Norge

Tensio blir landet nest største nettselskap med 250 000. Selskapet får 500 medarbeidere spredt rundt i hele Trøndelag.

Administrasjonssenteret ligger i Stjørdal, driftshovedkvarterene i Trondheim og Steinkjer, fremgår det av pressemeldingen.

Navnet Tensio ble foreslått av en ansatt. Nær 200 navneforslag kom opp i en intern navnekonkurranse. I løpet av prosessen ble det klart at Tensio var forslaget med størst oppslutning internt.

Kommenter gjerne, men vis saklighet: