Her åpner Nord-Europas minste ølutsalg

: I kveld har de verdenslansering av sitt eget øl, og snart åpner de dørene til det som sannsynligvis er Nord-Europas minste ølutsalg.

Det er kulturpuben Vårt Hjem på Nordsia som lanserer sitt eget øl når medlemmene i ølklubben samles til sitt månedlige møte.

– I kveld får alle som er på møtet servert sin egen 2 liters Growler-flaske samt en smaksprøve av det nye lokale ølet «Vårt Hjem’s pilsner», sier trioen Erik Jensen, Bjørn Grønli og Tor Morten Lorvik.

Det meste skal i utgangspunktet være kortreist på kulturpuben, enten det er snakk om mat, øl, musikk eller andre innslag. Det kan man ikke si om deres eget øl – eller hva?

Lokalt, men langreist

– Tja, du kan si både og. Oppskriften har Jensen laget. Han tok den med til USA hvor han har sitt eget bryggeri som fremstilte denne fantastiske ølen for oss. Når Jensen delvis bor i Steinkjer og delvis i USA, så kan vi påberope oss at den er lokal men langreist, smiler Lorvik, daglig leder på Vårt Hjem.

I tillegg til lanseringen av en egen øl, introduserer man også kveldens gjester for en egen Growler-flaske som ølet kan tappes på. Denne flasken vil også Vårt Hjem selge til ordinære kunder når de snart åpner det som trolig er Nord-Europas minste ølutsalg på 120 x 150 cm.

Kulturpuben på Nordsia ønsker med mange av sine aktiviteter å øke både kunnskapen og bevisstheten rundt øl, og at man kan ta seg en øl på en torsdag – uten å bli sett på som alkoholiker. Øl er i dag mer enn bare en halvliter du hiver i deg for å bli full. Mange bytter ut rødvinen til fordel for en eller annen øl. Med over 800 smakskomponenter i øl blir den som et flytende krydder, og virker som en smakskatalysator til maten.

Bak disse dørene åpner kulturpuben Vårt Hjem et eget ølutsalg.

Inspirasjon fra Steinkjer

Enhver pub og ølklubb med respekt for seg selv og sine gjester har sitt eget øl – nå også Vårt Hjem. Prosessen mot et eget øl har pågått en stund, både på Nordsia og i USA. Det er både testet og smaks-prøvd av eksperter og ikke-eksperter i lang tid, uten at de har visst hva de har smakt.

– Det har vært litt hemmelighetskremmeri rundt dette, men vi har gått igjennom en prosess hvordan ølet skulle være. Vi har hentet inspirasjon av hva som definerer Steinkjer, og endte opp med fjord, skog og fjell, sier Jensen.

Han beskriver pilsneren som frisk, klar, lett og behagelig – og en typisk sommerøl.

– Akkurat som det er å bo i Steinkjer. Den er som klarheta utover en speilblank fjord. Det er en lagerøl med tilsatt Augistiner gjærbase fra Colorado, og smaksmessig kan den sammenlignes som en mellomting mellom en Tsjekkisk Urquell og Dahls. Pilsneren er lett og frisk, og passer ypperlig i sommersola eller til fisk, skalldyr og generelt til grillmat.

Så da er det bare å vente på sola da.

Vårt Hjem’s pilsner vil bli servert på Mat & Ølfestivalen under helgas Steinkjerfestival.

Kommenter gjerne, men vis saklighet: