Bianca jobbet for oljebarna i Nigeria

:

117.000 elever var påmeldt til årets Operasjon Dagsverk som gikk av stabelen torsdag og fredag denne uken. Inntektene går til ungdom som lever midt i en oljekatastrofe i Nigeria.

Operasjon Dagsverk er elevenes årlige solidaritetsaksjon der ungdommene jobber en dag og gir inntekten til ulike prosjekter. Det kommer årlig inn rundt 23 millioner kroner.

I år har elevtinget bestemt at pengene skal gå til Natur og Ungdom og Naturvernforbundets prosjekt «Fra utvinning til utdanning» i Nigeria.

Fotograf for én dag

Elevene ved Steinkjer videregående skole utførte et dagsverk ute hos bedrifter i Steinkjer, deltok på forefallende arbeid ved skolen eller utførte arbeid hjemme – mot betaling.[caption id="attachment_17091" align="alignnone" width="2000"] Emma Andrea Johansen fikk prøve seg som fotograf og journalist på OD-dagen. (Foto: Tore Viem)[/caption]Jeg, Emma Andrea Johansen (16) går medier- og kommunikasjon ved skolen, og var tidlig ute med forespørsel om utplassering hos Cinemedia som driver med fotografering.Jeg bestemte meg allerede da jeg var 7 år for at jeg skal bli fotograf. Da fikk jeg mitt første fotoapparat, og ble rimelig hekta med en gang.Målet er å komme inn på Norsk Fotofagskole i Trondheim etter videregående, og deretter få en lærlingeplass hos en fotograf.

Skaffer penger til et godt formål

På OD-dagen hos Cinemedia fikk jeg også prøve meg på redaksjonelt arbeid, hvor jeg blant annet besøkte Bianca Bogott (16) som utførte sitt dagsverk hos Interoptikk.[caption id="attachment_17088" align="alignnone" width="2000"] Bianca Bogott hadde en fin OD-dag på Interoptik Steinkjer (Foto: Emma Andrea Johansen)[/caption]
Bianca går Studiespesialisering (ST) og valgte å ta OD-dagen hos Interoptik på Amfisenteret.– Hvorfor akkurat Interoptik?– Jeg vil bli optiker og ser på dette som en fin mulighet til å få se nærmere på hva en slik jobb går ut på, smiler Bianca mens hun pusser briller.– Hva synes du om OD-dagen?– Det er fint å kunne bidra til å hjelpe andre, og samtidig få et innblikk i yrkeslivet. Pengene går til et godt formål, men jeg synes 400 kroner er litt lite betaling for å jobbe en hel dag, men samtidig er det mye penger for de som får nytte av dem. Dessuten er det koselig å jobbe hos Interoptik og kunne gjøre noe annet enn skole en dag.
Bianca forteller at hun har fått et god innblikk i et framtidig yrke, og har hatt et godt utbytte av OD-dagen og de 400 kronene hun har bidratt med til ungdom i Nigeria.

Morsom dag

Etter endt OD-dag hos Cinemedia kan også jeg si meg fornøyd med dagen. Bortsett fra at fotoapparatet slo seg vrangt på et av oppdragene (heldigvis ble mobiltelefonen redningen) lærte jeg mye på kort tid.– Om jeg hadde det artig? Ja, og under tvil fikk redaktøren lov til få publisere disse bildene som ble tatt i fotostudioet.Takk for meg. For ordens: Emma var på OD-dag hos Cinemedia AS som er utgiver av Steinkjer24.[su_spacer size="40"]]]>

Kommenter gjerne, men vis saklighet: