Byggingen av helsehuset starter til høsten

: Detaljprosjekteringen av det 14.000 kvadratmeter store Helse- og beredskapshuset som skal bygges på Nordsileiret er i rute.

Det blir byggestart i oktober i år og  bygget skal stå ferdig sommeren 2019. Det var tidligere snakk om to byggetrinn, men nå er andre byggetrinn tatt inn i det første i og med at Familiens Hus skal inn med en gang.

Det skal anlegges landingsplass for redningshelikopter mot elva og sjøen, ned mot fyrlykta. Det er daglig leder Svein Olav Hansen i Steinkjerbygg som sier dette til Trønder-Avisa (Bak betalingsmur).

Det 14.000 kvadratmeter store Helse- og beredskapshuset som skal bygges på Nordsileiret har en prislapp på cirka 420 millioner kroner

Strandpromenaden beholdes

Hansen lover at den populære strandpromenaden blir opprettholdt, men den kan bli begrenset stengt under byggeperioden. Promenaden er i dag lyssatt til og med sykeheimen. Nå skal lyssettingen forlenges rundt nybygget.

Blant tjenestene som flyttes til helsehuset er brannstasjonen, legevakt, Sivilforsvaret, legekontorer, Familiens Hus og distriktsmedisinsk senter med sengeposter, øyeblikkelig hjelp, røntgen, poliklinikk og rehabilitering, skriver avisa.

Kontrakt verdt 19 millioner

For ett år siden ble det klart at det var Norconsult som trakk det lengste strået i kampen om prosjekteringen av helsehuset i Steinkjer.

Denne kontrakten har en verdi på 19 millioner kroner, og hoveddelen av prosjekteringsarbeidet er unnagjort når spaden stikkes i jorda til høsten. I kontrakten ligger også oppfølging under byggeperioden og etterbefaring når helsehuset står ferdig oppført.

Det er Steinkjerbygg som har fått i oppdrag å bygge helse- og beredskapshuset på vegne av Steinkjer kommune, og prosjektet er et samarbeid mellom Steinkjer, Inderøy og Snåsa.

Skisse av det nye Helse- og beredskapshuset som skal bygges på Nordsileiret. Fasade mot Øst. (Foto: Praksis arkitekter AS)

Kommenter gjerne, men vis saklighet: