Deler av Landbruks-direktoratet flytter til Steinkjer

Nyheter:

De ansatte i Landbruksdirektoratet fikk tirsdag beskjed på et allmøte at rundt 30-årsverk skal flyttes til Steinkjer, melder Trønder-Avisa tirsdag. Hovedtillitsvalgt Janna Bitnes Hagen i direktoratet opplyser til avisa at fagområdene som skal nordover er innen økonomi, areal og skog.

Et fåtall vil flytte

Før sommeren ble det gjennomført en spørreundersøkelse blant de ansatte. Resultatet viste en klar uvilje blant de ansatte om å flytte på seg. Bare to av 176 ønsket å flytte samme vei som arbeidsplassen. 15 prosent svarte at de var usikre, og 84 prosent svarte at de ikke vil bli med. Spørsmålene ble sendt ut til alle de 194 ansatte i Oslo – 176 svarte på undersøkelsen.

– Vi hadde en intern spørreundersøkelse. De fleste var ikke interesserte i det. Det var da, nå er det en annen realitet, kommenterer Hagen tirsdag.

Landbruksdirektoratet har i dag kontorer i Oslo og Alta, med til sammen rundt 230 ansatte.

LES OGSÅ: Kan Steinkjer få Ladbruksdirektoratet?

Her er pressemeldingen Landbruks- og matdepartementet har sendt ut om flyttingen:

30 årsverk fra Oslo til Steinkjer

Regjeringen har bestemt at 30 årsverk skal flyttes fra Landbruksdirektoratets enhet i Oslo til en ny enhet i Steinkjer. Enheten i Steinkjer skal være på plass innen oktober 2020.

– Regjeringen ønsker å skape en mer balansert lokalisering av statlige arbeidsplasser og å være med på å bygge opp gode kompetansemiljø også utenfor de største byene. Dette er distriktspolitiske hensyn som regjeringen har valgt å legge stor vekt på når vi nå har bestemt at 30 årsverk i Landbruksdirektoratet skal flyttes fra Oslo til Steinkjer.Sammen med styrkingen av Steinkjer som administrasjonssentrum i Trøndelag mener vi dette vil bidra til å utvikle Steinkjer som by og arbeidsmarked, sier statsråd Jon Georg Dale.På grunnlag av regjeringens vedtak har Landbruks- og matdepartementet bestemt at de 30 årsverkene som skal flyttes skal hentes fra fagområdene administrasjon, skogbruk, erstatning og arealbruk. Omstillingsperioden er satt til 3 år.LES OGSÅ: Vil jobber for flytting av ennå flere arbeidsplasser.

(©NTB)

[su_spacer size="40"]
]]>

Kommenter gjerne, men vis saklighet: