Forbereder en ny sesong med tulipaner

Nyheter: Tulipanene i Steinkjer er trolig det mest fotograferte motivet de få dagene de blomstrer - og nå forberedes en ny sesong.

Hvert år i slutten av mai fargelegges byen av flotte tulipaner.

Denne tradisjonen startet i forbindelse med Steinkjers 150-årsjubileum i 2007, og var ment som et engangsforetak. Forsøket ble imidlertid så vellykket at det siden er blitt en tradisjon. Det første året ble det plantet 20 500 tulipanløker – en for hver innbygger i Steinkjer.

Et yndet fotomotiv

Det er et flott syn som møter bilistene nordfra når de kommer ut av rundkjøringen ved glasshuset på Nordsia.

Steinkjer er blitt godt kjent som tulipanbyen for denne tradisjonen, og tulipanene som blomsterer i slutten av mai er trolig det mest yndede fotomotivet i byen på dette tidspunktet. Denne flotte fargeprakten er også noe byens innbyggere setter pris på – og føler et eierskap til.

Mye arbeid

I dag møtte vi to damer fra parkvesenet i kommunen ved glasshuset på Nordsia. Gartner Kristin Haugen og Tiril Sofie Helmersen var i full gang med å forberede neste års fargeprakt. Hvor mange løker som plantes ut i Steinkjer denne runden hadde man ikke full oversikt over, men å utføre denne jobben i regnværet så de ikke mørkt på.

– Det er mye forarbeid og etterarbeid som ligger bak de flotte tulipanbeddene i byen, men når vi ser de i full blomst på vårparten og ser hvor mange som setter pris på dette – ja, da er det verdt det, sier Haugen til Steinkjer24.

Gartner Kristin Haugen og Tiril Sofie Helmersen forbereder neste års tulipaner i Steinkjer.

Kommenter gjerne, men vis saklighet: