Konferanse med fokus på grønn arbeidskraft

:

Innovasjonskonferansen 2017 er åpningsarrangementet på Forskningsdagene ved Nord universitetet førstkommende onsdag.Det er mange som er spent på fremtiden vår, og onsdagens konferanse tar blant annet for seg viktige tema som berører de fleste av oss i arbeidet med å skape grønn konkurransekraft.Flere spennende foredragsholdere vil delta, og blant disse finner vi Tord Lien, regiondirektør i NHO Trøndelag. Han vil ta for seg næringslivets perspektiv på grønn konkurransekraft, og prorektor Reid Hole ved Nord universitetet vil fortelle litt om hva det grønne skiftet er for noe.

Fremtidsrettet utvikling

– Hva slags betydning Midt-Norge som region skal ha i årene som kommer avhenger av vår evne til å skape fremtidsrettet økonomisk utvikling. En slik utvikling innebærer balanse mellom økonomiske, sosiale og miljømessige målsettinger – et trekløver som tilsammen vil bidra til å skape grønn konkurransekraft. 
Det sier Arnt Egil Stjernen, som er leder i programkomiteen for konferansen under Forskningsdagene. 
Stjernen er daglig leder i rådgivningsbedriften Lindseth i Steinkjer, og leder også en felles «kulturkomite» for alle som etter hvert skal flytte sammen i Innovasjonscampus Steinkjer sommeren 2019. 

Pådriver for innovasjonscampusen

– Vi ønsker å belyse hvordan samvirke mellom universitet, forskning og praktisk anvendelse kan og bør utvikles. Et annet mål er å rendyrke og utvikle mulighetsrommet som vil oppstå ved etableringen av Innovasjonscampus Steinkjer, hvor flere av våre næringer er representert, sier Stjernen.[caption id="attachment_14228" align="alignnone" width="2000"] Svein Roar Lindseth (bakerst) Margunn Støvik Kjølstad og Arnt Egil Stjernen i Lindseth på Drivhuset.[/caption]
Det var ikke unaturlig at Stjernen i bedriften Lindseth fikk ansvaret med å åpne årets Forskningsdager med denne Innovasjonskonferansen. Drivhuset ved Bystranda på Nordsia er en av aktørene bak innovasjonscampusen på universitetet, og næringsklyngen er blant de som skal flytte inn i innovasjonscampusen når den står ferdig.Innovasjonskonferansen er åpen for alle, og programmet leser du her. [su_spacer size="40"]
]]>

Kommenter gjerne, men vis saklighet: