Leif Terje blir kultursjef i Steinkjer

Nyheter: Steinkjer kommune avslørte i dagens formannskapsmøte at Leif Terje Nilsen blir kommunens nye kultursjef.

Leif Terje Nilsen (50) har takket ja til å bli Steinkjer kommunes nye kultursjef.

Den ferske kultursjefen har lenge vært tydelig på at Steinkjer burde gjøre en skikkelig satsing innen kulturfeltet. Når en slik sjanse dukket opp var Nilsen aldri i tvil om at dette var en jobb for han. Den ikke ukjente sangeren kommer fra jobben som daglig leder ved Tindved kulturhage i Verdal, skriver Trønder-Avisa på sin nettside (BAK BETALINGSMUR).

Allsidig bakgrunn

Vi skrev i en tidligere sak at det var 22 søkere til stillingen som kultursjef, men navnet til Nilsen var ikke blant disse. Han sto imidlertid på søkerlisten under benevnelsen «Mann (50), Steinkjer».

Nilsen har sin utdanningsbakgrunn innen økonomi og markedsføring, og har blant annet drevet eget konsulentfirma innen forretningsutvikling og markedsføring. Han har også gjort suksess innen musikken, blant annet i duo med Daniel Aalberg – som forøvrig også var en av søkerne til stillingen. Duoen ga seg i 2016, og om kort tid er Nilsen aktuell med en ny showforestilling på Dampsaga.

Nilsen har vært senterleder for  Zebrasenteret i Steinkjer, det som nå er Amfi, og har flere år bak seg hos TMM TV.

Tiltrer 1. desember

Ifølge TA ønsker ikke Nilsen å komme med noen programerklæring i den nye stillingen som han tiltrer 1. desember, men påpeker i stedet at det er mye spennende som skjer, blant annet rundt sentrum og kulturhus.

– Det som blir det viktigste for meg nå er å få oversikt over alt som skjer på den kulturelle arenaen. I tillegg blir det viktig å legge rammene for hvordan et samarbeid med resten av ledergruppa skal foregå, sier Nilsen til avisa.

Kommenter gjerne, men vis saklighet: