Livet til Ida blir aldri det samme

:

– Hvorfor holde et foredrag om dette?– Jeg synes det er viktig å informere. Selv om det er over ett år siden jeg var der nede er situasjon fremdeles den samme. Flyktningekrisen er ikke over fordi media har sluttet å skrive om den, sier Ida tankefull.

Kjenner det på pulsen

Vi møtte henne på Chez Mathilde. På tirsdag skal hun stå foran sine sambygdinger og fortelle ærlig og åpenhjertig om tiden i flyktningeleiren, om tiden etter at hun kom tilbake til Steinkjer, og hvordan dette endret livet hennes.– Jeg har hatt et litt midre foredrag om dette på Verdal, og tar nå steget til heimbyen. Jeg kjenner det på pulsen, og jeg vet det vil koste meg mer å stå her og fortelle om dette, sier Ida.Turen til Hellas endret som nevnt på livet til Ida. Noe av det som endret seg etter at hun kom heim var omgangskretsen. Hun mistet relasjoner og fikk nye – på godt og vondt. Dette er blant noe av det hun vil snakke om i foredraget.– Hvorfor nå, over ett år etterpå?– Det er mennesker det handler om. Ikke tall, religion, kultur eller land, men mennesker som deg og meg.Det er mange historier og skjebner. Da blir det også masse følelser som jeg har hatt behov for å få ut av systemet. Den råskapen jeg opplevde har satt sine spor, sier Ida.Hun forteller at hun fremdeles har kontakt med flyktninger hun møtte for over ett år siden i Hellas. De sitter der ennå. På vent. Det er det det går ut på. Og vente. I det uvisse.

Kan ikke lukke øynene

Etter at Ida kom tilbake fra Hellas, fikk hun seg etterhvert jobb i Røde Kors Nord-Trøndelag. Her får hun jobbe med det hun brenner for. Noe av dette er opplysningsarbeid og det å informere.– Jeg har fryktelig lyst til å reise rundt med dette foredraget. Det er viktig å snakke sammen, vi kan ikke lukke øynenene for det som skjer.Ida ønsker ikke at foredraget bare blir enveis kommunikasjon.– Jeg ønsker at det stilles spørsmål om ting, og at man er åpen for å ta i mot inntrykk. Dette vil bli inntrykk i form av bilder og historier, sier Ida.Hun tror det vil bli trivelig for de som møter opp. Når kvelden er over håper hun at de som kom for å høre på henne har lært seg noe nytt, og noe som de kan ta med seg videre i møte med andre.Ida er ikke i tvil; en dag vil hun reise ut og gjøre akkurat det samme en gang til.Møt opp på Chez Mathilde tirsdag 30. mai klokken 19.00 og hør hva som endret livet til Ida.[caption id="attachment_13944" align="alignnone" width="720"] Ved hjelp av bilder og historier vil Ida Westerhus formidle om flyktningekrisen hun møtte i Hellas[/caption][su_spacer size="40"]]]>

Kommenter gjerne, men vis saklighet: