Lokalavisa i ny digital innpakning

:

lokalavisas nettsted.Noe av utfordringen med den gamle nettavisa, var at den ikke hadde en løsning for å lukke saker slik at kun abonnentene hadde tilgang.– Vi lager innhold for dem som abonnerer på avisa, og kunne ikke fortsette med å gi bort for mye gratis på nett. Det koster å lage avis, uansett om innholdet presenteres digitalt eller på papir. På den nye nettavisa blir de fleste sakene derfor forbeholdt abonnenter, sier Vikan i presentasjonen av den nye nettutgaven deres.

Sånn bør det være

Steinkjer24 ønsker den nye satsingen til lokalavisa på nett velkommen. Et digitalt mangfold i nyhetsbildet lokalt er bra for byen, og det er plass til de som er her. Det er både forståelig og naturlig at lokalavisa må legge flesteparten av sine nettsaker bak en betalingsmur.– Steinkjer24 har ikke noe offentlig pressestøtte i motsetning til lokalavisa, nettopp fordi vi ønsker at alt innholdet skal være gratis, sier redaktør Tore Viem.

Vil være gratis

– I fjor fikk norske medier også momsfritak for nyheter på nett fra 1. mars – såfremt de lå bak betalingsmurer. Steinkjer24 ønsker å tilby sine saker gratis, og har dermed ikke muligheten for hverken momsfritak eller pressestøtte. I og med at vi betaler full moms på våre inntekter er vi også indirekte med på å betale for støtten til vår konkurrent, noe vi lever godt med, sier Viem.Han har også planene klare for en videre satsing på sitt digitale produkt, men da for å styrke presentasjonen innen det som er kjerneproduktet til Steinkjer24 – hvor innholdet vil være gratis.[su_spacer size="40"]]]>

Kommenter gjerne, men vis saklighet: