Rundt 3000 besøkte årets Vikingfestival

Nyheter:

Formidlingsansvarlig/prosjektleder Maiken Lien Jørgensen for Vikingfestivalen. (Foto: Egge museum)[/caption]En oppsummering av årets Vikingfestival vitner om godt besøk til tross for en regnfull lørdag.– Rundt 3000 gjester besøkte årets Vikingfestival på Egge. Vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra både fra gjester og deltagere, og ser at vi har et arrangement som fenger folk i alle aldre, sier formidlingsansvarlig Maiken Lien Jørgensen i en pressemelding.

Stor interessee for våpenkopiene

Historieinteresserte voksne og familier med barn brukte god tid når de besøkte festivalen, og fikk med seg mange av de forskjellige programpostene.  Jørgensen er spesielt godt fornøyd med interessen som de nylagede våpenkopiene fra Trond Hakas grav vakte.– Her fikk vi synliggjort en rik kulturskatt, og mange var med på de daglige vandringene for å se gravhaugen og lære mer om dette unike funnet, sier hun.

Kvalitet på markedet

Det gleder også arrangøren at de omreisende markedsfolkene som deltar under Vikingfestivalen rapporterer at arrangementet har en høy stjerne i deres miljø. Det er et resultat av et trangt nåløye de skal gjennom for å få plass på markedet. Festivalen krever god kvalitet på håndverket, og tidsriktig presentasjon av de varene som selges.– Friluftsarrangementer er som kjent risikosport, spesielt i Trøndelag, så vi sier oss godt fornøyd med totalen i år til tross for værgudene ikke var på vår side på lørdag. Fredag og søndag smilte vi derimot om kapp med sola, og hadde gode arrangementsdager, sier Jørgensen.

Godt salg av festivalpass

– Gledelig er det at vi i år hatt en positiv utvikling i antall forhåndsolgte billetter. Vi har heller aldri solgt så mange festivalpass, så det betyr at mange av de som besøker oss er her mer enn en dag.Vi er allerede i gang med planleggingen av neste Vikingfestival på Egge, som vil bli arrangert 12.-14. juli 2019, avslutter Jørgensen.[su_spacer size="40"]]]>

Kommenter gjerne, men vis saklighet: