Steinkjerkunst på veggene hos Statens vegvesen

: Torsdag denne uken kunne Statens Vegvesen ved Byaenget innvie det nye tilbygget ved stasjonen, og kunst fra Steinkjer-kunstneren Magne Rygh pryder lokalene.

Magne Ryghs malerier Nattstasjon og Morgen på Sørsileiret er innkjøpt til resepsjonen. Rygh tar ofte utgangspunkt i samtidens puls og urbane omgivelser i sine motiver. Maleriene skildrer det moderne samfunnets evige endring, og trafikkmaskiner, veinett, rundkjøringer og byggeplasser går igjen i bildene. Statens vegvesen har allerede verk av Rygh, og innkjøpet av to nye malerier er tenkt som en styrking av samlingen.

(Saken fortsetter under annonsen)

Belyser virksomheten

I forbindelse med byggingen av tilbygget er det i tillegg til kunst fra Magne Rygh, også kjøpt inn kunst fra Per Formo og Bjørn-Kowalski Hansen.

På hver sin måte belyser disse kunstnerne Statens vegvesens virksomhet og det moderne samfunnets infrastruktur.

Statens vegvesen i Steinkjer er tegnet av arkitekt Erik Fastvold, og ble oppført i tre byggefaser; i 1967, 1976 og 1984. I forbindelse med en større rehabilitering og påbygging av lokalene i 2016/17, er det gjennomført et kunstprosjekt hvor eksisterende kunst er gitt et løft i form av ny innramming og omplassering. I tillegg er det tilført flere nye verker.

Bildet «Morgen på Sørsileiret» av Magne Rygh henger i resepsjonen. (Foto: Werner Zellien)

Følg Steinkjer24 på Facebook og Instagram

Kommenter gjerne, men vis saklighet: