Vil ha et mangfold av restauranter langs bystranda

:

Må samle underskrifterI og med at partiet ble stiftet etter kommunevalget i 2015, har de ennå ingen representant eller stemme i kommunestyret. Dette er ikke noe hinder for at de likevel kan fremme politiske forslag, men veien er litt tyngre.Ved hjelp av underskriftskampanjer kan forslag stilles som et innbyggeralternativ. Det kreves minimum 300 stemmer før kommunestyret kan ta saken opp til behandling. Rødt i Steinkjer har nå samlet inn nok underskrifter til å fremme sitt forslag.

Politikerene lyttet, men glemte

– Vi tok opp dette forslaget med flere politikere før siste kommunevalg, og de vi snakket med syntes planene var gode. Når valget var over og kommunestyret hadde satt seg så hørte vi ikke noe mer, sier Tor Arne Mjøen.Dette, samt flere andre grunner var bakgrunnen for at partiet Rødt ble etablert i Steinkjer.Nå ønsker de altså å jobbe for å få en restaurantrekke med både innendørs- og utendørs servering ved bystranda i lokalene som i dag benyttes av Drivhuset. Rødt Steinkjer tror at dette konseptet vil kunne sammenlignes med f.eks. Solsiden i Trondheim eller Aker Brygge i Oslo, noe som virkelig har vist seg som vinnerkonsepter.Drivhuset har planer om å flytte til Innovasjonscampus Steinkjer som er planlagt i tilknytning til Nord Universitet, og da blir det etter hvert ledige lokaler langs bystranda.

Har opsjon på kjøp av eiendom

DH Eiendom som er en del av Steinkjerbygg, og dermed altså Steinkjer kommune, har opsjon på å kjøpe eiendommen til dagens Drivhuset når bedriftene flytter.Selv om denne flyttingen ikke skjer før ca. årsskiftet 2018/19, er det greit at man begynner å jobbe med dette så tidlig som mulig, mener Mjøen.Rødt Steinkjer ønsker å be kommunen om å omregulere området til serveringsformål, sånn at man etterhvert kan starte arbeidet med å fylle lokalene med leietakere.– Dette vil generere leieinntekter til kommunekassen som også vil tjene på dette. Lokalene må tilpasses av leietakere til formålet, men kommunen kan gi lange forutsigbare og romslige leiekontrakter for aktuelle leietakere, uten at dette blir noen subsidiering eller forfordeling til noen aktører. Dermed vil ikke denne omreguleringen koste kommunen store summer, men heller generere mye trivsel for deg og meg, sier en entusiastisk Mjøen.

Vil binde sammen området

Han mener også at denne restaurantrekken vi binde sammen nåværende Kulturhus og badet på Dampsaga med Nordsia både via elvepromenaden og den foreslåtte gjestebrygga foran Brygga i Brugata.Derfra er vegen kort til resten av sentrum. Man vil altså få en akse fra Elvebredden og Dampsaga og opp til sentrum langs Steinkjerelva. Ved å legge flere restauranter sammen vil det alltid være folk der, og terskelen for å gå ut vil bli mye lavere.Den unike plasseringen langs dagens E6 bak vår berømte og vakre bystrand vil gjøre restaurantrekken godt synlig, og man vil mest sannsynlig få godt med besøk hele året.[caption id="attachment_14694" align="alignnone" width="2000"] Haakon og Larissa tror at restauranter ved bystranda ville satt Steinkjer ytterligere på kartet.[/caption]

Dette hadde blitt perfekt

– Dette var som jeg skulle planlagt det selv. Som gammel kokk og driver av Skogmo Gjestegiveri i Overhalla synes jeg dette er en perfekt plass for restauranter.Jeg og kjæresten Larissa satt akkurat og snakket om dette da du sto og tok bilder i sted, sier Haakon Sprauten da han stopper oss for en prat etter fotograferingen av Mjøen. Sprauten kunne blitt med i planleggingen av dette med en gang hvis han hadde blitt spurt. Som medlem i Kokkelauget i Nord-Trøndelag mener han en slik restaurantrekke kunne fått et variert tilbud på matfronten på byens beste tomt til formålet.– Synes du dette er et godt tiltak for bolyst i Steinkjer kan du fremdeles delta i underskriftskampanjen. Jo flere underskrifter jo større tyngde vil forslaget få, sier Mjøen.Han håper at det ikke vil få innvirkning på behandlingen at det er Rødt som fremmer et slikt forslag, men at man ser det i en større sammenheng med foreslåtte brygge og aller helst en bevaring av Kulturhuset i Steinkjer på eksisterende plass – selv om det løpet allerede er kjørt.Her kan du delta i underskriftskampanjen.[su_spacer size="40"]]]>

Kommenter gjerne, men vis saklighet: