Værdal ny direktør for plan og næring i Trøndelag

Offentlig forvaltning: Kirsten Indgjerd Værdal (61) tiltrer som direktør for plan og næring Trøndelag fylkeskommune 2. januar 2019.

– Værdal har stor gjennomføringsevne og kjenner Trøndelag godt. Hun har et stort nettverk i landet, som vil være viktig for oss i utviklingen av fylket, sier fylkesrådmann Odd Inge Mjøen, Trøndelag fylkeskommune, ifølge en pressemelding.

Skal skape utvikling

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, og ser fram til å være med å bygge Trøndelag og muligheten til å prege utviklingen av vårt fylke på viktige samfunnsområder, sier Indgjerd Værdal, som kommer fra stillingen som fagdirektør for innovasjon og utvikling hos Fylkesmannen i Trøndelag.

– Plan handler jo om å legge grunnlaget for utviklingen av hele fylket, og innenfor næring er det store muligheter med grunnlag i fylkets store naturressurser, et mangfoldig næringsliv og flere tunge kompetansemiljø, sier Indgjerd Værdal.

Erfarne leder

Kirsten Indgjerd Værdal har hatt flere lederstillinger, blant annet var hun leder i Norges Bondelag fra 1997 til 2002, og daglig leder av Oi! Trøndersk mat og drikke fra 2005 til 2007 og landbruksdirektør hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag.

Værdal sitter i styret i NIBIO, Innovasjon Norge, Tine, Norges Røde Kors, Statnett og Gjensidige. Hun sitter også i programstyret for Norges forskningsråds program Bærekraftig verdiskaping i mat- og biobaserte næringer – BIONÆR. Fra sommeren 2018 er hun  også styreleder i Trøndelag Forskning og Utvikling AS.

Hun overtar jobben etter Trude Marian Nøst, som fra årsskiftet begynner som kommunalsjef for samfunnsutvikling i Levanger kommune.

Kommenter gjerne, men vis saklighet: