TUR 4: Labyrinten TrifoliumI samarbeid med Visit Innherred presenterer vi turer og opplevelser i Steinkjer over en serie på fem reportasjer. Vi er kommet til tur nummer fire som kan tas i sentrum av byen – labyrinten Trifolium.Denne labyinten ble anlagt i oktober 2011 og er 1300 meter lang og dekker et areal på 2500m2. Labyrinten består av 3000 til 3500 hekkplanter formet som tre blad (trifolium).

Latinsk for tre blader

Trifolium er latin og betyr tre blader. Steinkjers kommuneblomst er Rødkløver – Trifolium Pratense. Labyrinten er plantet så den ligner et stort rødkløverblad. Høyden på buskene i labyrinten er rundt 2 meter.Steinkjer kommune har hentet inspirasjonen til labyrinten i London. I Hampton Court Royal Palace ligger nemlig en av verdens mest berømte labyrinter, og den ble plantet for 300 år siden. Labyrinten var omstrindt når den ble plantet, men nå har vel de fleste innsett at dette er blitt både en attraksjon og forskjønnelse av byen.

[fwp img="16147" h="1000"]

Populær labyrint

Labyrinten er mye brukt av lokale barnehager i ukedagene, foreldre, besteforeldre og barn i helgene, mens midtsommers er turistene aktive brukere av labyrinten. Det er tilrettelagt med benker og bord inne i labyrinten og mange nyter en pause fra reisen inne i labyrinten.

Bæra kan plukkes og spises

Labyrinten består av 3300 søtmispelplanter. Buskene har smakfulle små bær, like gode som de beste blåbær. Og du blir ikke blå,hverken på fingrer eller munn. Men du må være raskt ute, for når stæren og gråtrosten har fått teften av bærene, så gir de seg ikke før det blir tomt. Bærene er modne i august, men er du heldig kan det være noen igjen! Husk å ta med egen bærbøtte. Pass på at du ikke havner på skikkelig bærtur og ikke finner veien ut igjen! Det er gratis inngang.[fwp img="16158" h="900"]
(Foto: Trøndelag Droneservice)
Labyrinten Trifolium befinner seg like ved Steinkjer Skysstasjon, mellom turistkontoret og Amfi-senteret. Tidligere publiserte turer i denne serien:Tur 1: Spennende grottevandring.Tur 2: Nord-Trøndelags største gravfelt.Tur 3: Gjenreisningsbyen Steinkjer[su_spacer size="40"] ]]>

Kommenter gjerne, men vis saklighet: