Studiestart med takhøyde

Utdanning: 200 studenter møtte til studiestart i InnoCamp, Steinkjer på onsdag. I de kommende ukene vil like mange ansatte flytt inn i lokalene.

– Det skal være like stor takhøyde for ideer som det takhøyde i dette rommet, sa rektor Hanne Solheim Hansen, Nord universitet, da hun ønsket de 200 nye studentene velkommen til Steinkjer. Og rommet hun snakket om var fellesarealet i InnoCamp som ordfører Bjørn Arild Gram karakteriserte som en katedral.

En milepæl

Helt siden 2012 har Steinkjer kommune arbeidet med å samlokalisere næringsliv og akademia for å stimulere innovasjon. Utbygging har vært et storprosjekt og kostet en halv milliard kroner.  14. august 2019 kunne 14.000 kvadratmeter areal skreddersydd for samhandling tas i bruk.

Studieåpning var også en milepæl for mange som har jobbet hardt for å realisere konseptet «innovasjonscampus Steinkjer» siden ideen ble unnfanget. Spesielt etter at vårens studiestedsstrukturdebatt ved Nord universitet holdt på å torpedere prosjektet.

Forskning og innovasjon

– Men det er menneskene, altså dere, som må skape det, sa ordfører Bjørn Arild Gram, Steinkjer kommune. Målet vårt er at dette skal bidra til mer forskning og mer innovasjon.

De 250 frammøtte var i hovedsak studenter, men også mange ansatte ved Nord universitet og representanter fra de 30-talls virksomhetene som de neste uke skal flytte inn i InnoCamp.

InnoCamp innvies offisielt den 30. august 2019 med selebert besøk, og program og sammenkomster både på dagtid og kveldstid.

Mer studentattraktiv

I sakens anledning – studiestart – sto selvsagt studenten i fokus. Ordføreren fortalte om mulighetene i byen og lovet at Steinkjer skulle bli enda mer studentattraktiv når samfunnshuset er rehabilitert om halvannet år.

Nord-rektoren oppfordret studenten til å være aktive og å engasjere seg både i fag, i samfunnet og i hverandre.
– Venner fra studietiden kan bli til venner for livet, sa Hansen.

Nesten 1000 studenter

Ca. 350 nye studenter vil ha Nord universitet, Steinkjer som base og arbeidsplass. Til sammen blir det 900 studenter som har sin Nord-tilknytning gjennom InnoCamp Steinkjer høsten 2019.

Til samme på alle studiestedene tar Nord universitet imot bortimot 6.000 studenter i disse dager ifølge rektor.

Kommenter gjerne, men vis saklighet: