FAGLIG PÅFYLL: Thorry Årmo, Roy Hjulstad, Tore Dahl, David Almli, Kjell Ressem og Jan Hammer i Ventilasjon og inneklima driver systematisk fagoppdatering og erfaringsdeling (Foto: Joar Nyborg).
Aldri for erfaren til faglig påfyll
Kompetanse: De byggetekniske kravene endres hele tiden, så det er alltid noe nytt å lære.
Joar Nyborg

 

Denne høsten har fem meget erfarne karer i Ventilasjon og Inneklima møttes på kveldstid for å diskutere fag.

De har alle mange års erfaring, men det er alltid noe nytt og lære, er den gjentagende konklusjonen.

.
Erfaringsdeling: Tore Dahl deler erfaringer med sin kolleger (Foto: Joar Nyborg)

Regelmessige kveldsprater

–  Det blir for lite tid i hverdagene til å sette faglig utvikling på dagsorden, sier Tore Dahl, som er en av deltakerne.

Dermed har fem karene tatt tak selv, og møttes på kveldstid til regelmessige fagprater og en kopp kaffe.

E-læring er lurt

– Vi har tatt utgangspunkt i Datapower sine e-læringskurs for ventilasjon- og blikkenslagerfaget og kjørt igjennom disse på storskjerm i samlingene, sier Tore Dahl. I tillegg har vi presentert og delt erfaringer på våre spesialområder, og på den måten lærer vi av hverandre også.

Viktig for bedriften

Daglig leder Kjell Ressem i Ventilasjon og Inneklima er imponert over medarbeiderne som har tatt denne utfordringen. Han er ingeniør og har deltatt på et par av kveldene.

– Det er alltid interessant i å diskutere fag og løsninger, sier Ressem, som også fremholder at dette er viktig for selskapet.

Kravene endres

Det stilles stadig nye krav til inneklimaet både i form av luftkvalitet, termisk inneklima, lyd og vibrasjoner, så det er viktig å være oppdatert. Etter hvert som bygg blir tettere, blir ventilasjon viktigere for et balansert og godt inneklima.

 

Andre saker