NETTSIDER: – Vi lager nettsider for små og mellomstore håndverksbedrifter, sier salgssjef Rune Hammer, Datapower.
Datapower med medlemsavtale
Byggmesterforbundet har inngått medlemsavtale med Datapower om kurs og nettsider.
Morten Stene

Byggmesterforbundet er en stor kunde av Datapower når det gjelder e-læring. Det mest av fagopplæring innen byggfaget støttes av læremidler og pedagogiske hjelpemidler utviklet av Datapower.

– Vi har stor pågang på nettsider for små og mellomstore håndverksbedrifter, sier salgssjef Rune Hammer, Datapower. «Alle» trenger å være tilgjengelig på nett, og småbedrifter kommer langt med enkle løsninger og en fornuftig kostand.

Ulike behov og tilnærminger

Behovene varierer. Men det å ha et «visittkort» på nett for å bli funnet ligger i bunnen for de fleste. Mange har gjerne biler og klær med firmanavn på. Da er det å være tilgjengelig med mer informasjon for de interessert en naturlig fortsettelse.

– Det å bli funnet på nett når noen trenger hjelp av en håndverker er helt grunnleggende, sier Hammer. Det omfatter alt fra nødvendig kontaktinformasjon, til muligheter for å håndtere spørsmål og forespørsler og å henvise til tidligere kunder.

Dette er informasjon som ikke trengs å endres ofte, og det gjør at nettsiden ikke krever så mye ettersyn og oppfølging.

Start enkelt og forsiktig

Ønsker man å være mer aktiv og lage innhold og publisere og dele det for eksempel i sosiale medier, krever det litt mer løpende egeninnsats.

– Da gjelder det å tenke gjennom hvor mye tid og «nett-kondis» man har, sier Hammer. Vi erfarer at det lurt å begynne enkelt, og øke på etter hvert hvis man ser at det er nødvendig, ønskelig og mulig.

Det tekniske kan vi

– Vi har mye erfaring og kompetanse når det gjelder markedsføring og det nettfaglige som å lage siden slik at de blir lett å navigere i, bruke riktige trigger-ord og det å bli funnet av søkemotorer og den slags, sier Hammer

Datapower bygger nettsiden på standard nettplattformer noe som gjør at det er innebygd mye sikkerhet og automatikk slik at det fungere på både telefoner og datamaskiner.

Med standardiserte utviklingsverktøy er det stor fleksibilitet og mange muligheter for å justere og utvide.

– Og selvfølgelig sørger vi for at nettside kommer på nett og «ut i verden», sier Hammer. Vi er også behjelpelig med å drifte og lage innhold på nettsiden hvis det er ønskelig.

Andre saker