TO GENERASJONER: Roald Schei, samme med døtrene Brit og Marit, som har drevet butikken de siste 30 årene. (Foto: ukjent)
M. Schei slutter etter 96 års drift
En særpreget butikk i Steinkjer avvikler 12. august 2023.
Morten Stene

Sko og manufakturforretning M. Schei i Steinkjer slutter etter 96 års drift. Det er tredje generasjon, søstrene Brit Schei Kiddell og Marit Schei Wiseth, som avvikler butikken etter oppnådd pensjonsalder.

Legendarisk
M. Schei har vært legendarisk både når det gjelder driftsform, service og vareutvalg.

M. Schei sko og manufaktur har hatt et landhandlerpreg, med interiør fra 1950-tallet og skoesker fra golv til tak – alle steder.

Service har alltid stått i høysete, og kundene har aldri trengt å lete fram varene selv hos  M. Schei sko og manufaktur.

Vareutvalget har vært brukssko og -klær, som arbeidsklær, fritidsklær og undertøy.

Attpåtil har de hatt et godt gammeldags butikkvindu som har vært brukt til å profilere butikken.

Avslutter med stil
Elegant nok avsluttes forretningsdrifta under Steinkjermartnan. Lurt fordi Martnan er en handelsfest, med muligheter for å realisere butikktømmingen. Med også en gest til Steinkjermartnan som handelsstandens arrangement.

Butikken og innehaverne har vært en særpreget og solid aktør i Steinkjers bybilde og aktiv understøttet Martnan i alle år.

Byhistorie
Etter andre verdenskrig fikk Magne Schei tomt i Ogndalsvegen 12, og bygde egen forretningsgård i 1947–1948. Arkitekt var Jan Inge Hovig.  Les mer i Steinkjerleksikonet.

Andre saker