IDEDUGNAD: Arnt Egil Stjernen, Steinkjerfestivalen/Lindseth reklame, Ranja Hakkebo Vassli, NTE og Tove Heggdal Ingulfsvann, Stund AS (foran) diskuterte forretningsideer med studentene (bak fv.) Håkon Tørrestad, Fredrik Langseth, Ida Marie Persen, Andreas Lillevestre og Abdulwakil Sateh Khankan. (Foto: Morten Stene)
Studenter gjør utviklingsarbeid for næringslivet
I emnet Innovasjon og entreprenørskap ved Nord universitet arbeides det med skarpe case fra næringslivet.
Morten Stene

En av spesialiseringsretningene for studenten ved Handelshøgskolen, Nord universitet, Steinkjer, er Innovasjon og entreprenørskap. En del av utdanningen er å arbeide fram forretningsideer i lag med næringslivet.

Idepresentasjoner

Denne uka var Idehaverne Arnt Egil Stjernen, Steinkjerfestivalen/Lindseth reklame; Ranja Hakkebo Vassli, leder for innovasjon og konseptutvikling, NTE og Tove Heggdal Ingulfsvann, Stund AS og presenterte forretningsideene som årets studenter ble utfordret på.

Ideene omfattet barnefestival, nye helhetlige tjenester-konsept for bedriftsmarkedet og produkter for å forbygge sosialt utenforskap.

Praktisk og nyttig

Studenten skal utover høsten bearbeide og utvikle hver sin forretningside i samarbeid med idehaverne, og utvikle en forretningsplan.

– Dette er spennende sa Tove Heggdal Ingulfsvann, Bare de diskusjonen vi har hatt i dag har gitt mange innspill til refleksjon. Fortsetter det slike blir dette et meget nyttig samarbeid.

– Det er veldig interessant og motiverende å arbeide med virkelige forretningsideer, sier Fredrik Langseth. Det både gjør det mer seriøst og ekstra lærerikt.

 

Andre saker